"Tayyip radyo televizyonu istemiyoruz"

CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı, TRT'nin AKP yanlısı yayınlar yaptığını söyledi.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 11:15
Abone Ol google-news

CHP Ankara İl Başkanlığı, TRT Genel Müdürlüğü önünde bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

Çok sayıda CHP'linin katıldığı eylemde CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı bir basın açıklaması yaptı. TRT'nin özerkliğinin ve tarafsızlığının, Anayasa ile hükme bağlandığını, tarafsız bir şekilde yayınlarını sürdürmesi için de genel bütçeden, radyo, televizyon, video gibi cihazlardan yapılacak tahsilatlardan ve ayrıca elektrik faturalarından pay ayrıldığını ifade eden Yıldızlı, "TRT hakkındaki tüm bu düzenlemelere uyup hepimizin cebinden zorla aldığı paraların karşılığını, hakkını veriyor mu? Eşitlik ilkesine biraz olsun yaklaşıyor mu? Kısaca benim hakkım olanı bana veriyor mu? Bu ve benzeri soruların tek bir cevabı var ve bu cevabı veren kitlelerin sayısı her geçen gün artıyor. Cevap 'hayır'dır" dedi.

TRT'nin AKP döneminde "iktidar yanlısı kadrolaşma hareketine giriştiğini" söyleyen Yıldızlı, ilk önce "TRT kadroları artmıyor, aksine sayısal olarak azalıyor" denilmesine karşın gerçeğin böyle olmadığını dile getirerek şöyle konuştu:
"TRT havuzun mevcut suyunu boşaltırken, yüzde 30 fazla emekli ikramiyesi vererek 994 personelini emekliye ayırmış, yöneticilerini kızak ve torba kadrolara çekerek yönetim kadrolarını boşaltmıştır. Aynı anda ise yani başka bir musluk açarak kadroda görünmeyen sözleşmeli personel almak, mevcut uzaklaştırılan yöneticiler yerine STV, Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi kökenliler ile iktidar yandaşlarını kilit kadrolara getirmiş, mevcut uzaklaştırılan personelin yerine getirdiği pek çok önemli hizmeti de özel taşeron firmalara vermiştir. Bu hizmetler ise basit işler olmayıp TRT'nin asli hizmetleridir. Doğal olarak bu özel firmalar da aynı siyasi kökten gelen insanlara ait olup çalışanları da aynı şekilde seçilmişlerdir."

CHP'nin TRT hakkında açmış olduğu tazminat davasını kazandığını, üç TRT yöneticisi hakkında da görevi kötüye kullanma suçundan ceza davası açıldığını kaydeden Yıldızlı, "Bunların sebebi ise TRT'nin Anayasa'ya aykırı davranmasıdır" dedi.
Yıldızlı, TRT'nin yerel yayın yapan Ankara Radyosu'nun dahi genel amaçlı programlarını yayından kaldırarak "24 saat AKP iktidarının bağlı kuruluşlarının ne denli güzel ve yerinde hizmetler ürettiğini anlatan" programları yayına koyduğunu ifade ederek şöyle dedi:
"Bizler, her kamu kurumunda olması gerektiği gibi TRT'nin de kamuya eşit tarafsızlıkla hizmet vermesini istiyor ve bekliyoruz. Bizler, herkesin hakkının kendilerine mutlaka verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizler, Tayyip Radyo Televizyonu istemiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler