Tek suçlu baba mı?

16 yaşındaki Anılcan ile 13 yaşındaki Dilara 5 yıl önce evlendriildi. İki çocukları oldu. Çocuk gelin davası açıldı, koca ‘istismardan’ tutuklandı. Asıl sorumlu aileler ise beraat etti.

Yayınlanma: 28.08.2015 - 23:51
Abone Ol google-news



18 yaşındaki Dilara Turfan, Türkiye’de sayıları 130 bini aşan ‘çocuk gelinlerden’ yalnızca biri. İstanbul’un göbeğinde, henüz 13 yaşındayken, kendisinden üç yaş büyük Anılcan Turfan ile imam nikâhıyla birlikte yaşamaya başladı. Bir yıl sonra anne oldu. Hamileliği sırasında sağlık ocağına gittiğinde haklarında yasal takip başladı. Anılcan Turfan hakkında “cinsel istismar” suçundan açılan dava 5 yıl sonra, 5 yıl hapis cezasıyla sonuçlandı. ‘Çocuk damat’ oldu, şu anda cezaevinde. Çiftin 15 gün önce ikinci bebekleri dünyaya geldi. Olayın asıl sorumlusu olan anne ve babalar ise beraat etti. Çocukları evlendirmenin suç olduğunu bilmediğini söyleyen baba Selçuk Turfan, oğlunun affedilmesini istiyor.



Daha kucağına alamadı

Anılcan Turfan, hakkındaki 5 yıl 6 ay 20 günlük hapis cezasının kesinleşmesinin ardından, 7 Ağustos’ta Silivri Kapalı Cezaevi’ne konuldu. 5 Ağustos’ta terhis olmuştu. Kızı, babasının askerde olduğunu zannediyor. Ailesi ise mahkeme kararına tepkili. Eşi Dilara Turfan, “Melodi’ye baban askerden dönmedi diyoruz. Cezaevinde, parmaklıkların ardında gördüğü babasına ‘beni neden kucağına almıyorsun’ diye ağlıyor. 15 gün önce bir kızımız daha oldu. Babası daha kucağına alamadı. Eşimi çok seviyorum. Yuvamı yıktılar, bu mu adalet” diyerek tahliye talep ediyor. 4 yaşındaki kızı Melodi, “Ben devlete oyuncaklarımı vereyim, onlar da bana babamı versin” diyor.



Suç olduğunu bilmiyorduk

Baba Selçuk Turfan, çocuk yaşta evliliğin suç olduğunu bilmediğini söylüyor: “Oğlum, çok saf, temiz kalpli, kimseye zararı olmayan birisidir. Müzisyendi, evini geçindiriyordu. Bizim tahsilimiz yok, böyle bir cezası olduğunu bilsek, nişan yapardık, iki sene beklerdik. Çocuklar birbirini seviyordu. Hata yapmış olabiliriz ama cezası bu mu olmalı?” Anılcan’ın 16 yaşındaki kız kardeşi N. T. de abisi hapse girince, ekonomik nedenler yüzünden okulu bırakmak zorunda kalmış. N.T. de Roman ailelerin, bu suçtan habersiz olduğunu ifade ediyor. “Sadece parası olana adalet var, garibana yok. Sözde Roman açılımı diye bir şey uydurdular. Bizleri yerimizden ettiler. Romanlara gurur ve onur kazandırdık diyorlar. Sanki biz gurursuz ve onursuzduk” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler