Tekirdağ'da tren faciası: 24 ölü, 318 yaralı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, raylardan çıkıp devrildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarının yaptığı açıklamaya göre ilk belirlemelere göre 24 ölü, 318 yaralı var. Başbakanlık tarafından, kaza ile ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

Yayınlanma: 08.07.2018 - 18:12
Abone Ol google-news

<video:1020875>

Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, yolcu treninin  5 vagonunun devrildiği belirtildi.

<haber-dikey:1020874>

İLK BELİRLEMELERE GÖRE 10 ÖLÜ, 73 YARALI OLDUĞU AÇIKLANDI

Sağlık Bakanlığı Müsteşarının yaptığı açıklamaya göre ilk belirlemelere göre 10 ölü 73 yaralı var denildi..

 

 

ERDOĞAN RAHMET DİLEDİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaza hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı telefonla aradı. Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dilediği" belirtildi. Erdoğan, kazaya ilişkin taziye mesajı da yayımladı. Erdoğan’ın taziye mesajında şu ifadelere yer verildi: 
“Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bu akşam meydana gelen tren kazası, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Kazanın hemen ardından, devletimiz ilgili tüm birimlerini ve tüm imkanlarını seferber etmiştir. Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza, her boyutuyla soruşturulmaktadır. Elim kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” 
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Tahliye için ilgili tüm birimler seferber edildi." dedi.
 
BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, "Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum" dedi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada ise, "Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz" denildi.
 
Vagonları raylardan çıkan yolcu treninin Edirne'nin Uzunköprü ilçesi -İstanbul seferini yaptığı ifade edildi.
 
TEKİRDAĞ VALİSİ: NET RAKAM VEREMİYORUM
 
Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kaza hava muhalefeti nedeniyle meydana geldi. Ölüler var, net rakam veremiyorum. Yaralıların büyük kısmı tahliye edildi." dedi.   

Olay yerinin çamurlu olduğunu belirten Ceylan, paletli araçların sevk edildiğini duyurdu.

TRENDE 368 KİŞİ VARDI
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tekirdağ’da meydana gelen tren kazasına ilişkin açıklama yayımladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan açıklamada, “08 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 trenin Balabanlı-Çorlu arası km 162’de seyri esnasında, saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagon raydan çıkarak devrilmiştir. Kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiği tespit edilmiştir. Arama kurtarma ekipleri kaza yerine intikal etmiştir. Yaralılara gerekli müdahaleler hızla yapılmaktadır” denildi.
İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarının koordineli bir şekilde çalışmalar başlattığının belirtildiği açıklamada, “Sağlık Bakanlığının ambulans helikopterleri, İçişleri Bakanlığının kurtarma helikopterleri, olay yerine varmıştır. TCDD’ye ait vinçli kurtarma yardım ekibi Halkalı’dan hareket etmiş olup olay yerine gidiyor. Alpullu’dan Arama Kurtarma araçları da olay yerine sevk edilmiştir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara’dan hareket etmiş olup, kaza yerine gitmektedir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Müsteşar Suat Hayri Aka Başkanlığında kriz merkezi oluşturulduğu belirtilerek şunlara yer verildi:

“Çorlu’da ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığında kriz merkezi kurulmuş olup, bakanlığımız ile koordineli bir şekilde çalışmaları sürdürmektedir. Kaza ile ilgili gelişmeler yakıdan takip edilmekte olup konuyla ilgiyi yeni bilgiler edinildikçe gerekli açıklamalar kriz merkezimiz tarafından yapılacaktır.” 

AMBULANSLAR GİDEMEYİNCE KÖYLÜ YARALILARI TRAKTÖRLE TAŞIDI - VİDEO

<video:1020960>

AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA: ÇOK ÇAMURLU BİR ALAN

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 3-4 bölgeden arkadaşlarımız oraya ulaştı. Çok çamurlu bir alan. Ulaşması çok kolay bir yer değil. Tam rakamlar bana ulaşmadı. Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek bilgiler önemli. Arama-kurtarma ekipleri çalışmaya devam ediyor." dedi.
 
ASKERİ HELİKOPTERLER GÖNDERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Tekirdağ'daki tren kazasında  yaralananların hastaneye sevklerini sağlamak için bölgeye askeri helikopterler gönderildi.

İSTANBUL'DAN 7 ARAÇ YOLA ÇIKTI

İstanbul Büyükşehir belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 7 araç ve 24 personel, tren kazasının yaşandığı bölgeye gönderildi
 
ÇİFTLİKTE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

DHA muhabiri Ruhan Yalçın, "Olay yerine yakın bir noktada bulunan çiftlikte kriz masası oluşturuldu. Yaralılar buraya taşınıyor. 15 traktör yaralıları taşıyor." dedi.
 
TEKİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Tekirdağ Belediye Başkanı,  "Ölü ve yaralı sayısını söylemem. Yaralılar hastanelere sevk ediliyor. Askeri helikopterler burada. Rakamlar ileriki saatlerde belli olacak." dedi.

Sarılar Köyü Muhtarı Fuat Döner, kaza yerinde trenin 5 vagonunun devrildiğini gördüğünü belirterek, "Bölgeye araçla ulaşım çok zor. Benim gördüğüm kadarıyla 5 vagon raylardan çıkıp devrilmiş durumda. Yaralılara ilk gelen sağlık ekipleri müdahale ediyor. Buradaki yaralıları tahliye etmek için havadan müdahale gerekir" dedi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Başbakanlık tarafından, kaza ile ilgili geçici yayın yasağı getirildi.
 
BAKANLAR OLAY YERİNDE

"Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop kaza yerinde incelemelerde bulundu.İnceleme sonrası yapılan açıklamada, "Kaza sahasında çalışmalar ve işlemler devam etmekte olup, devrilen vagonların kaldırılması için bir adet 125 ton kapasiteli kurtarma vinci dahil olmak üzere çok sayıda kurtarma / yardım araç gereçleri kaza yerine ulaştırılmıştır. Yaralı yakınları, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Bilgi İletişim Merkezi (SABİM)’in 184 no’lu telefonunu arayarak yaralılar hakkında bilgi alabilirler." denildi.
 
KAZADA YARALANAN 24 KİŞİ İSTANBUL'DAKİ HASTANELERDE

Tren faciasında yaralanan 24 kişi İstanbul'daki hastanelere getirildi. Yaralıların durumuna ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

KURTARMA ÇALIŞMASINDA 1 ASKER YARALANDI

Kazanın ardından sürdürülen kurtarma çalışmaları sırasında düştüğü belirtilen bir asker de yaralandı. Yaralı asker Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne götürülürek tedavi altına alındı. 
 

<video:1021172>

 
24 ÖLÜ, 318 YARALI
 
Sabah saatlerinde Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan kazaya ilişkin birlikte bir açıklama yaptı. Son açıklamaya göre tren kazasında ölenlerin sayısı 24'e yükseldi Kazada 318 kişi de yaralandı. Demircan, yaralılardan 124 yurttaşın tedavilerinin sürdüğünü, 194 yurttaşın ise ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini açıkladı.
<haber-yatay:1021130,1020874,1021060>
 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler