41 bin 700 yıl önce donmuş

Donmuş yuvarlak solucanlar 10 binlerce yıl sonra hayata döndürüldü.

Yayınlanma: 27.07.2018 - 21:44
Abone Ol google-news

Rusya’nın Yakutistan bölgesindeki sürekli donmuş topraklarda (permafrost),10 binlerce yıldır donmuş halde bulunan 2 yuvarlak solucan, bilim insanları tarafından çözünerek yaşama geri döndürüldü. Bu hayvanlar şimdi gezegenin en yaşlı hayvanları olarak görülüyor.

Rus bilim insanlarının ABD’deki Princeton Üniversitesi ile yaptığı yeni bir araştırmaya göre, Pleistosen Çağı’ndan bu yana (2 bin 588 ila 11 bin 700 yıl önce süren ve dünyanın en son tekrarlanan buzullama periyoduna uzanan jeolojik çağ) donmuş halde bulunan iki antik nematod (yuvarlak solucan) hayata döndürüldü.

İkisi de dişi

Yapılan testler sonucu hayata kaldığı yerden devam eden iki solucandan birinin 41 bin 700, diğerinin ise yaklaşık 32 bin yıl önce donduğu sonucuna ulaşıldı. Sputnik News’teki habere göre solucanlardan biri bir sincap yuvasında bulunurken diğeri ise Alazeya Nehri yakınlarında keşfedildi.

Rusya’nın Yakutistan bölgesinden getirilen iki solucanın da ‘hareket etmeye ve beslenmeye’ başladığı belirtildi.

Moskova’daki ‘Toprak Biliminin Biyolojik ve Fiziko-Kimyasal Sorunları Enstitüsü’ndeki labarotuvarda yaklaşık 300 antik yuvarlak solucanın çözündüğü ancak sadece söz konusu iki dişi yuvarlak solucanın ‘hayat belirtisi gösterdiği’  belirtild


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler