Apple tanıttı: İşte piyasa sürülecek yeni ürünler

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın merakla beklenen lansmanı başladı. iPhone Xs'in vergiler dahil bayi kârı hariç Türkiye fiyatı 10 bin 800 TL olacak.

Yayınlanma: 12.09.2018 - 21:11
Abone Ol google-news


Geçtiğimiz haftalarda 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk teknoloji şirketi olan Apple yeni iPhone modellerini görücüye çıkardı.

11 yıl önce Apple'ın kurucularından Steve Jobs'un tanıtımı ile hayatımıza giren iPhone serisinin yeni üyeleri Steve Jobs Theater’da teknoloji tutkunlarının beğenisine sunuldu. İşte Apple'ın piyasaya süreceği yeni ürünleri:

-iPhone Xs

Apple’ın yeni modelinin adı iPhone Xs olarak açıklandı. Yeni iPhone modeli IP68 sertifikası ve ve artırılmış gerçeklik ile gelecek. Şirket, iPhone Xs'in ekranını bugüne kadar üretilmiş en dayanıklı ekran olarak tanımlıyor.

Apple bu modelde 5.8 ve 6.5 inçlik iki opsiyon sunacak. Yeni iPhone'larda HDR desteği bulunacak ve A12 ile desteklenecek.

-Apple Watch Series 4

Apple alışıldığı üzere lansmanda önceliği yeni Apple Watch modeline verdi. Yeni nesil Apple Watch (Apple Watch Series 4) daha ince bir kasaya sahip olacak. Apple Watch Series 4 bir önceki modele göre yüzde 35 daha büyük. Apple tercihini 40 ve 44 milimetrelik iki saat modelinden yana kullandı. Yeni modelde S4 adında bir işlemci yer alacak.

-İşte iPhone Xs fiyatı

iPhone Xs başlangıç fiyatı 1099 dolar oldu. Vergiler dahil bayi kârı hariç Türkiye fiyatının 10 bin 800 TL olacak.

Türkiye’ye bir cep telefonu geldiğinde ilk önce cihazın gümrüksüz fiyatı kur üzerinden hesaplanıyor. iPhone Xs başlangıç fiyatı 1099 dolar. Bundan ABD’de eyaletine göre değişen vergiler düşüldüğünde cihazın fiyatı 1050 dolar (Kur 6.35) civarına geliyor. 6.600 TL cihazın ülkeye vergisiz giriş fiyatı. Bunun üzerine Yüzde 8 TRT payı (660 TL), ayrıca kümülatif değer üzerinden yüzde 25 ÖTV (1830 TL), ve de yüzde 18 KDV (1647 TL) alındığı zaman cihazın yaklaşık bedeli vergiler dahil 10.800 TL oluyor. Üzerine bayii kârı konduğu zaman fiyat daha da artıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler