Yaşlıların gözdesi Facebook

Son yapılan araştırmalarda, Facebook’un gençlerin ilgisini eskisi kadar çekmediği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 16:52
Abone Ol google-news

Sosyal medya devi Facebook kullanıcılarının yaş ortalaması yükseliyor, Facebook artık gençlerden fazla rağbet görmüyor. Bu sonuçta değişen sosyal medya trendleri ve gençlerin alışkanlıkları etkili. Gençlerin internet alışkanlıklarını inceleyen araştırmacıların görüşü bu yönde. Kullanıcı sayılarına bakıldığında bunu tespit etmek mümkün. 35 ve daha küçük yaştaki kullanıcılar daha ilginç buldukları başka platformlara yöneliyor.

 David Ebersman şirketin kaydettiği rakamlarla ilgili bir konferansta bu gerçeği itiraf etmek zorunda kalmıştı. Münih'teki JFF-Araştırmada ve Pratikte Medya Pedagojisi Enstitüsü'nden Niels Brüggen'e göre Facebook'taki yaşlanmanın bir nedeni şu: "Şimdiye kadar Facebook görece güçlüydü çünkü bir başka sosyal medya ağına geçmek istediğinizde tüm tanıdıklarınızı tekrar, tek tek bulup eklemeniz gerekiyordu. Sosyal medya hizmetlerinde amaç, tanıdığınız insanlarla temas halinde kalmak veya etkileşim içinde olmak. Kullanımın arkasında yatan itici güç, bu. Ve şimdi cep telefonunda arkadaşlarınızın ya da diğer bağlantılarınızın telefon numaraları kayıtlı olduğundan, WhatsApp ve benzeri ürünlerde uygulamayı yüklemeniz yetiyor ve tüm tanıdıklarınızı hemen eklemiş oluyorsunuz." dedi

 ANNE BABALARIN ETKİSİ BÜYÜK

 Socialbakers analiz şirketinin verdiği rakamlara göre Facebook 2013 yılının ilk çeyreğinde ABD'de yaklaşık 1 milyon 200 bin kullanıcısını kaybetti. Ancak sosyal medya uzmanları bunun Facebook'un yavaş yavaş ortadan kalkacağı anlamına gelmediğini belirtiyor. Zira sosyal medya platformlarının kullanıcı sayısı düşse bile belli bir sayının altına inmiyor. Olumsuz gidişat iyice belirginleştiğinde Facebook'un rakibini satın alarak bünyesine katma yoluna gitmesi de mümkün. Bunun son örneği Facebook'un Instagram'ı satın alması.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler