iPhone 6 cüzdana rakip çıktı

Teknoloji devi Apple, ABD’nin Kaliforniya’da yaptığı etkinlikle yeni akıllı telefon modelleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı tanıttı.

Yayınlanma: 09.09.2014 - 20:00
Abone Ol google-news

İŞTE iPHONE 6'NIN TANITIMINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

Teknoloji severlerin merakla beklediği Apple etkinliği Steve Jobs’u anarak başladı. Etkinliğini açılışını yapan Apple CEO’su Tim Cook, “Bugün iPhone tarihindeki en büyük atılımı tanıtıyoruz” sözleriyle iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’nın çıkışını duyurdu. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için video gösteriminin ardından Apple yöneticisi Phil Schiller sahneyi aldı ve yeni iPhone’ları anlattı. Bu sırada Tim Cook iPhone 6 ile ilk tweetini attı: “Sahne arkasındayım ve bu benim iPhone 6 ile ilk tweetim. Harika bir cihaz. Seveceksiniz.”

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

Fotoğraflar canlanacak

Yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus hem daha ince hem de daha uzun. iPhone 6’nın kalınlığı 6.9 mm. iPhone 6 Air Plus’ın kalınlığı 7.1 mm. 5.5 inçlik iPhone şimdiye kadar ki en büyük ekranlı iPhone olacak. Apple yeni ekranı “Retina HD” olarak nitelendiriyor. “Ion strengthened” cam, daha güçlü. Ekran boyutları 4.7 ve 5.5 inç. 4.7 inç ekranlının çözünürlüğü 1334 x 750. 5.5 inç ekranlının çözünürlüğü 1920 x 1080. 6 Plus’ın ekranında 5S’inkine göre yüzde 185 daha fazla piksel var. 6’nın ekranında ise yüzde 38 daha fazla piksel. Apple 6’nin 1 milyon pikseli var. iPhone 6 plus’ın 2 milyon piksel. Sadece profesyonel fotoğraf makinelerinde bulunan “focus pixel” özelliği var. iPhone 6 ağırlaştırılmış çekim de yapılıyor. Normalden 10 kat yavaş çekim yapıyor.

Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 plus'ı tanıttı - VİDEO

Batarya ömrü uzuyor

Yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın daha uzun pil ömrü bulunuyor. iPhone ile 6-14 saat, iPhone 6 Plus 24 saat konuşma yapılabilecek. A8 işlemci ve 64 bit çip bulunuyor. Apple A7’ye göre yüzde 20 daha hızlı işlemci, yüzde 50 daha hızlı grafik işlemci birimi. Apple A8’de 2 milyar tranzistör var. 20nm tabanlı, A7’den yüzde 13 daha küçük. Home tuşuna iki kez dokununca ekranın tümü aşağı iniyor ve üstteki tuşlara ulaşılıyor. İlk iPhone’dan 84 kat daha hızlı. iPhone 6 ve 6 Plus için “reachability” olarak adlandırılan yeni bir dokunmatik hareket var. Ekran camı kavisli, kenarlara doğru akıyor. iPhone’lar artık yatay ekranda da kullanılabilecek. Tıpkı küçük iPhone ekranlarını genişçe iPad formatında kullanmak gibi. Bunun dışında WiFi üzerinden artık telefon aramaları yapmak da mümkün. WiFi ağından kopmanız durumunda ise normal hücresel ağ üzerinden telefon görüşmesine devam edebileceksiniz.

Oyun yarışı başladı

Şu anda iphone 6 içinde 1.8 milyon uygulama var. Apple’ın 3D uygulama ve oyun motoru Metal de yenilikler olarak karşımıza çıkıyor. Halihazırda uygulama geliştiricileri iPhone 6 için oyun yapmaya çoktan başladılar bile. Super Evil Megacorp. isimli şirket de bunlardan biri. Tıpkı oyun konsolunda oyun oynar gibi iPhone üzerinden oyun oynama deneyimi yaşayacaksınız.

Adımları ölçecek

Yeni iPhone’larda bulunan M8 hareket işlemcisi sayesinde artık bisiklete binerken veya koşu yaparken kayıt tutabilecek ve kat ettiğiniz mesafeyi anbean görebileceksiniz. Yeni hareket işlemcisi M8. M8 koşu ve bisiklete binme arasındaki farklı anlayabiliyor, gidilen mesafeyi ve çıkılan yüksekliği algılayabiliyor. Yükseklik algılaması için barometre mevcut, böylelikle hava basıncı ölçülerek yükseklik tahmini yapılıyor. Phone 6 için optimize edilmemiş uygulamalar da iPhone 6’da çalışabiliyor. Ayrıca geliştiriciler uygulamalarını büyük ekran için uyumlu hale getirebilecek.

Cüzdana rakip çıktı

iPhone 6’lar için bir yeni özellik de Apple Pay. Tim Cook, konferansta cüzdanları yok etmek istediğini açıkladı. Apple Pay hesap numaranızı kaydetmiyor. Böylece telefonunuzu kaybederseniz kredi kartınızı iptal etmek zorunda değilsiniz. Apple ne aldığınızı ya da ne kadar harcadığınızı bilmeyecek. Apple, Pay sistemine ABD’deki ödemelerin yüzde 83’ünü karşılayan bankalarla ortak giriyor. Apple Pay ABD’de American Express, MasterCard ve Visa ile faaliyete geçecek. 6 büyük banka da bu sistemi destekleyecek. Apple Pay ABD’deki 220 bin mağazada geçecek. Apple Pay online ödeme yapmaya da izin veriyor. Apple Pay’in kullanılabileceği bazı markalar: Subway, McDonalds, Whole Foods, Apple Mağazaları ve Disney Mağazaları (Disney Dünyası ve Disneyland dahil). Eğer iPhone'unuz kaybolursa, bütün ödemeleri Find my iPhone üzerinden askıya alabilirsiniz.

Satışlar 19 Eylül’de

Yeni iPhone’ların 19 Eylül’de satışa sunulacağı duyuruldu. Ön siparişler 9 ülkede 12 Eylül’de başlıyor. iPhone 6 Plus ABD’de 2 yıllık kontratla 299 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. iPhone 6 ise ABD’de 2 yıl kontratlı 199 dolardan başlıyor. Her iki telefon da 2014’ün sonunda 115 ülkede satışa çıkmış olacak. iPhone 6’ların siyah, gümüş ve altın olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. 6 farklı da silikon kılıfı var.

Watch 2015’e kaldı

Apple sunumda beklendiği gibi akıllı saati Apple Watch’u da tanıttı. Apple Watch 2015’in başında çıkacak. Fiyatı 349 dolardan başlayacak. Apple Watch ile gelen yeni teknoloji: Dijital Dokunuş. Arkadaşınıza öğle yemeğine gitmeyi hazır olduğunuzu saatinizin ekranına dokunarak bildirebiliyorsunuz. Arkadaşınıza heyecanlı olduğunuzu göstermek için kalp atış hızınızı yollayabiliyorsunuz. Apple Watch’da fitness ve spor uygulaması da var. Gidilen mesafe, yakılan kalori ve hedeflenen kalori, çeşiti uyarılar gösteriliyor.

Apple Watch’u kullanabilmek için bir iPhone’a sahip olmanız gerekiyor. Apple Watch iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5, iPhone 5C ve iPhone 5S ile çalışabilecek. Apple Watch iki farklı boyutu ve çok sayıda kayış seçenekleriyle geliyor. Apple Watch’ın altında 4 safir kaplı sensör ve dokunmatik ekranı bulunuyor. Hem gümüş hem de altın renklerinde olan akıllı saatin plastikten 18 ayar altın kaplamalıya kadar birçok farklı modeli bulunacak. Üç serisi olacak: Apple Watch, Apple Watch Sport ve Apple Watch Edition.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler