Ay karanlık yüzünü bir kere daha gösterdi

Dünyanın tek doğal uydusu Ay’ın 2008 yılından sonra karanlık yüzü olarak bilinen yüzey görüntüleri bir kere daha görüntülendi.

Yayınlanma: 07.08.2015 - 23:38
Abone Ol google-news

Her ne kadar gelişen teknoloji dünya gezegeni dışında yeni bilgiler edinilse de aslında bu konuda daha ne kadar geride olduğumuzu son gelişmeler bunu kanıtlıyor.Her akşam açık havalarda gökyüzünde karşımıza çıkan bu gök cismini ne kadar tanıyoruz veya ne kadar yüzey incelemeleri yapılabildi bir muamma. Her ne kadar ABD’nin Apollo programı 1969 ve 1972 yılları arasında altı başarılı inişle, günümüze kadar insanlı görevleri başaran tek uzay programıdır. Ay’ın doğrudan insanlar tarafından incelenmesine Apollo programının bitişiyle son verilse de hala akıllarda birçok soru işareti olduğunu belirtmekte fayda var.

İnsanoğlunun farklı bir gezegene iniş yaparak yürüdüğü tek gök cismi olan Ay’ın normalde görünmeyen Ay’ın öteki yüzünün ilk fotoğraflarını Luna 3 uydusu çekmiştir.Ay’ın yakınından geçen ilk yapay nesne Sovyetler Birliği’nin Luna 1 uydusudur. Ay yüzeyine çarpan ilk insan yapısı nesne Luna 2 uydusudur. Bu üç uydu da 1959 tarihinde gökyüzü yolcuğuna çıkmıştı.Aradan 56 yıl geçtikten sonra 3.kere görüntüleri Dünyadan 1.6 milyon kilometre uzaklıktaki Deep Space Gözlemevi görüntüleri kaydetti.

Kayıp Malezya uçağından haber var


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler