Drone’lar bilgilerinizi çalabilir!

Son yılların en popüler oyuncakları olan Drone’lar önemli güvenlik ve kişisel özgürlük sorularını akıllara getiriyor. Kameralı uzaktan kumandalı araçlar yurtdışında sıkça gündeme geliyor ve kişisel hakların ihlalinden bahsediliyor. Ancak çok daha ciddi bir sorun gündeme gelmeye başladı. Söz konusu sorun, Drone kullanarak bilgi casusluğu yapmak!

Yayınlanma: 18.08.2015 - 16:52
Abone Ol google-news

Drone’lar birden fazla rotora sahip helikopterler aslında. İsteğe ve bütçeye göre 3 rotorlu olanlarının haricinde 8 rotorlu drone almanız veya kendiniz yapmanız mümkün. Üstelik çoğu parçalar artık birbirleriyle uyumlu ve çalışma mantığı son derece basit. Üzerine bir de aksiyon kamerası koyduğunuzda, görmemeniz gereken şeyleri bile görebilirsiniz. Bir adım öteye gittiğinizde ise GPS, FTV gibi ek modüller kullanarak çok daha teknolojik aletlere dönüştürmeniz mümkün. Bu haberimize konu olan drone, gelişmiş olanlardan bir tanesi.
Raspberry Pi donanımına sahip ve Kali Linux dağıtımını kullanan bir drone ile veri casusluğu yapmanın mümkün olduğu ortaya çıktı. Bilgi çağında yaşıyoruz ve firmaların artık en önemli hazineleri banka hesaplarındaki para değil, bilgisayarlarında tuttukları veriler. Böyle bir dönemde çok uygun fiyatlara bir drone mal ederek, 30. kattaki bir ofisin camından şifrelenmemiş verileri kablosuz bağlantı üzerinden çalmak son derece kolay oluyor. Şirketlerin BT elemanlarına büyük iş düşüyor. Yani artık şirketlerin ana bilgisayarını internetten uzak tutmak veya anti-virüs gibi güvenlik yazılımları ile korumak yetmeyecek gibi duruyor.

Samsung’dan Galaxy O serisi geliyor!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler