Türk izleyicinin Netflix çılgınlığı

ABD’de televizyon izleme kültürünü değiştiren Netflix, 130 ülkede daha faaliyete başladı. Yüz binlerce dizi, belgesel ve filmi reklamsız izleme imkânı sunan platforma Türkiye’den bir saatte 7 bin kişi abone oldu.

Yayınlanma: 08.01.2016 - 06:53
Abone Ol google-news

ABD’de televizyon izleme kültürünü baştan aşağı değiştiren Netflix aralarında Türkiye’nin de olduğu 130 ülkede daha faaliyete başladı. Netflix’in kurucusu ve CEO’su Reed Hastings, beklenen açıklamayı ABD’nin Las Vegas kentinde süren dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2016’da yaptı.

1 saatte 7 bin üye

Açıklamanın ardından Netflix’in Türkiye’de aktif olmasından yalnızca bir saat sonra tam 7 bin kişi siteye abone oldu. Netflix kullanıcılarına arşivindeki yüzbinlerce dizi, belgesel ve filmi tek bir adresten ve reklamsız izleme imkânı sunuyor. ABD’de kurulan ancak geçtiğimiz yıllarda Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avrupa’da da hızla yayılan şirketin şimdiye kadar 60 ülkede 70 milyon kullanıcısı vardı. Şirketin 130 ülkeye daha yayılmasının ardından bu sayının artması bekleniyor.

Netflix 1997 yılında California eyaletinde bir DVD kiralama şirketi olarak kuruldu. Bu sektörün yavaşlamasının ardından çevrimiçi video içerikleri yayımlamaya başladı. 1999 yılında abonelik sistemine geçen şirket, 2009 yılı itibarıyla ABD’de 10 milyon abone sayısına ulaştı.

Bugün sadece ABD’de 43 milyon kullanıcısı olan Netflix’e son çeyrekte 880 bini yeni üye kaydoldu.

Yapımcılığını kendi üstlendiği dizilerle de tüm dünyada adından söz ettiren Netflix, Türkiye’deki kullanıcılarla ayda 7.99 Euro’dan (26TL) başlayan fiyatlarla buluştu. Netflix’teki yüz binlerce içerik televizyon, mobil cihaz ve bilgisayar üzerinden izlenebiliyor.

Bugün sadece ABD’de
43 milyon kullanıcısı olan
Netflix’e son çeyrekte 880
bini yeni üye kaydoldu.
Yapımcılığını kendi üstlendiği dizilerle
de tüm dünyada adından söz
ettiren Netflix, Türkiye’deki kullanıcılarla
ayda 7.99 Euro’dan (26TL)
başlayan fiyatlarla buluştu. Netflix’teki
yüz binlerce içerik televizyon,
mobil cihaz ve bilgisayar üzerinden
izlenebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler