İnsanlar Dark Web’in kapatılmasını istiyor

IPSOS araştırma şirketi tarafından yapılan yeni bir anket, insanların büyük bölümünün Dark Web’in kapatılmasını istediğini ortaya çıkardı.

Yayınlanma: 01.04.2016 - 00:42
Abone Ol google-news

Bildiğiniz gibi genel kullanıcı kitlesine açık internet, aslında internet dünyasının sadece küçük bir bölümünü oluşturuyor. Bunun yanı sıra Deep Web diye adlandırılan koca bir dünya var. Ancak bu derin ağ, genellikle illegal faaliyetlerin yürütülmesi için kullanılıyor. Özellikle de dark web veya darknet olarak bilinen ve sadece Tor veya I2P gibi programlar sayesinde erişilen siteler grubu bu tür illegal faaliyetlerin yuvası haline gelmiş durumda.


Ülkemizde de faaliyet gösteren IPSOS araştırma şirketi tarafından düzenlenen yeni bir araştırma, insanların büyük bölümünün Dark Web’in kapatılmasını istediğini ortaya çıkardı. Dünya genelinde 24 ülkede yapılan araştırmaya göre, insanların yüzde 71’i bu internet ağının kapatılmasını istiyor. Üstelik bunların yüzde 36’lık bölümü bu ağın kapatılması yönünde oldukça kararlı bir tavır sergiliyorlar. Darknet’in kesinlikle kapatılmamasını düşünenlerin oranı ise yüzde 10. Bunun yanı sıra yüzde 15’lik bir dilim de bu gizli ağın açık kalmasından rahatsız olmadıklarını belirtiyor. Türkiye’de Dark Web’in kapatılmasını isteyenlerin oranı yüzde 71.

Windows 10 Rekor Kırdı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler