Hayalinizdeki mesleğe giden yol artık bu siteden geçiyor: İşini Sev

İşiniSev'de iki ay içinde 40 meslekten 50'ye yakın rol model tanıtıldı. 70 rol modelin sayfaları ise yapım aşamasında. Siteye 8 bin tekil ziyaret gerçekleşti, videolar 3 bin kez izlendi. Şimdiye kadar 20 tane birebir görüşme gerçekleştirildi

Yayınlanma: 21.04.2016 - 21:15
Abone Ol google-news

Duygu Aynur ve Bilge Can Gürer tarafından kurulan İşiniSev. com, kariyer değişikliği yapmak isteyen ama cesaret edemeyenleri onlarla benzer yollardan geçmiş çeşitli mesleklerden rol modellerle buluşturuyor. Genç proje bu yıl Girişim Zirvesi’nde 2 bin 500 başvuru arasından ilk 15’e kalarak Etohum tarafından 2016’da yatırım yapılacak en başarılı girişimlerden seçildi. Proje lansmanlarını ise yalnızca iki ay önce yaptılar. Ancak şimdiden isimlerinden bahsettiriyorlar.

Müdürlüğü bıraktı

Fikrin sahibi Duygu Aynur, sevdiği bir işi yapmak üzere çok iyi giden bir kariyeri bırakmayı seçtiğini söylüyor. Yaklaşık yedi sene çalıştığı ilaç firmasında, müdür pozisyonundayken istifa eden Aynur, kırılma noktasını, “Bir baktım ben yaşamıyorum. Sadece başka biri adına o görevi yerine getiriyorum” diye anlatıyor. Aynur İşisev ekibinde planlama, pazarlama, halkla ilişkiler ve sosyal medya kısımlarını üstleniyor. Ekibin prodüksüyon kısmında ise bir çekim esnasında tanıştığı Bilge Can Gürer ve kardeşi Eda var. İki kardeş sitede yer alan bütün görsellerin ve videoların prodüksüyon ve kurgularıyla ilgileniyor. Aslen mühendis olan Gürer, “Hayat bazen size izin vermiyor” diyor. Gürer ve Aynur’un internet sitesi ve mobil uygulamayla ilgilenen bir yazılım ortakları da var.

‘Fikir işin yüzde biri’

Startup dünyasına iddialı bir başlangıç yapan ekibe göre, bir startup’ın yatırımcı bulmasındaki en önemli olan etken sanılanın aksine fikir değil, kişilik. Aynur, “Fikir bu işin yüzde biri. Eğer bunu icra edebilecek bir kişiliğe sahip değilseniz kimse sizinle ilgilenmez” diyor. Etohum’un da fikirlerinin yenilikçiliğinin yansıra, bu fikri nasıl benimsediklerinden ve sahiplendiklerinden etkilendiğini düşünüyorlar. İyi bir startup geliştirmenin diğer unsurunun ise geri bildirimlere göre projelerini yenileyebilmek olduğunu anlatıyorlar. Zira kendileri 2 ay boyunca kullanıcılarla ardı ardına buluşmuş, sahilde oturan insanlara bile projelerini anlatmış. İşiniSev’i buna göre modifiye etmişler.

Nasıl çalışıyor?

İşiniSev’de rol modellerinin kendilerini, işlerini ve tecrübelerini anlattıkları ücretsiz videolar yer alıyor. Bu videoları izleyen kullanıcılar 140 TL’ye ‘Saatlik Buluşma’ satın alabiliyor. İkili video konferans üzerinden görüşüyor. Kullanıcılar arzu ederlerse 375 TL’ye “Günlük Buluşma” da satın alabiliyorlar. Böylece rol modellerini işyerlerinde ziyaret ederek işi ‘yaşayarak’ deneyimleme imkânına sahip oluyorlar. Yani bir nevi staj yapıyorlar. Bu görüşmeler 4 saat sürüyor ve istenildiği kadar gün satın alınabiliyor. Site ve rol modeller buradan elde edilen kazancı paylaşıyor.

Kimler model?

Rol modellerde aranan üç ana kriter var: Tutku, başarı ve iletişim kabiliyeti. Duygu Hanım organik tarım ürünleri aldığı işletmeden kuaförüne, tutkuyla çalıştığına ve başarılı olduğuna inandığı insanlara ‘rol modellik’ teklif etmiş. Şimdi ise artan başvuruları ince eleyip sık dokuyorlar. Mesela rol modellerinin en az üç yıl deneyimli veya ölçülebilir başarılara sahip olması gerekiyor. Özgeçmişi beğenilen adaylar mülakata alınıyor.

 

Hedef bütün dünya

Aynur hem meslekleri tanıtan hem de rol modellerle tanışma imkânı sunan benzer bir sitenin olmadığını hatırlatarak, “Türkiye demiyoruz, dünya diyoruz. Tüm dünyada işini severek yapan rol modellerini projemize dahil ederek milyonlarca insanın sevdiği işi yapmasına vesile olmak istiyoruz” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler