Hacker’lar, Facebook yazışmalarını değiştiriyor!

Saldırgan hacker’lar, Facebook’taki yazışma günlüklerini kolayca değiştirip, sizi “tüm bilgilerinizi ele geçirecek” bağlantılara yönlendirebiliyor.

Yayınlanma: 11.06.2016 - 20:18
Abone Ol google-news

Animal Farm (Hayvan Çifliği), Nineteen Eighty-Four (1984) gibi kült eserlerin, efsanevi yazarı George Orwell’in, tarihe geçen bir sözü vardır: “Şimdiki zamanı kontrol eden kişi, geçmişi de kontrol eder. Böylece tarihi istediği gibi şekillendirebilir”
Bu ifade, distopik dünyayı (ütopik dünyanın karanlık tarafı, hiç istenmeyen, kıyamet senaryoları ile dolu bir gerçeklik) tam anlamıyla temsil eder.


Peki niye bu size bunları anlattık? Çünkü Facebook hacker’ları, sizin geçmişteki tüm yazışmalarınız değiştirerek arkadaşlarınıza “gerçekçi mesajlar” yollamanızı ve bu mesajlar sayesinde, dolandırıcıların sunduğu bağlantılara tıklayıp, tüm önemli kişisel verilerinize hükmetmeyi amaçlıyor. Ne de olsa arkadaşınız, sizin yazım karakterinizi tanıyıp, güveniyor ve sahtekarların tuzağına düşüveriyor.
İddialara göre kötü niyetli bilgisayar korsanları, önceki sürüm Messenger App’ın altyapısına sızmış durumda. Yani, Facebook kullanıcıları farkında bile olmadan, “arkadaşları gibi davranan kişilerin” önünü açıyor.
Sosyal medya devinin açıklaması ise bambaşka bir yönde. Facebook, kötü niyetli kişilerin müdahalelerini yalanlamazken, söz konusu mesajların, kendileri tarafından anında engellendiğini savunuyor. Facebook sözcüsü “Ne yaparlarsa yapsınlar, bizim sunucularımızdaki asıl mesajları değiştiremezler. Tek yaptıkları eylem, onları çirkince kopyalamak olur. Özellikle Android temelli işletim sistemi kullanıcıları, gerekli anti-virus ve anti-malware yazılımlarından faydalanmaya çağıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gelecekteki Messenger uygulaması kullanıcıları için ise bir müjdemiz var. Dünyaca ünlü sosyal medya servisi, sorunlu kodları ortadan kaldırıp, yazılımı adeta baştan yaratıyor.
Yine de gerek PC, gerek akıllı telefon, gerekse tablet kullanıcılarının mutlaka ama mutlaka bir anti-virüs yazılımından faydalanmasını salık veriyoruz.

Samsung SDI elektrlikli araçlar için batarya geliştirme işine ağırlık verecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler