18 milyon e-posta adresi çalındı

Almanya'da aylar önce ortaya çıkarılan 16 milyon kullanıcıya ait e-posta adresinin şifreleriyle birlikte çalınmasının ardından 18 milyon adresin şifreleriyle birlikte çalındığı açıklandı.

Yayınlanma: 05.04.2014 - 09:27
Abone Ol google-news

Deutsche Welle başta olmak üzere Alman medyasında yer alan haberlere göre, Verden Savcılığı, 18 milyon e-posta adresinin şifreleriyle birlikte çalındığının açıkladı. Savcılık, e-posta adreslerinin şu anda kullanıldığından şüphe edildiğini belirtti.

Verden Savcılık sözcüsü Lutz Gaebel, daha önce Spiegel dergisinin internet üzerinden yer verdiği haberi doğrulayarak, büyük internet sunucularının da aralarında bulunduğu e-posta adreslerinin çalındığını ifade etti. Kimliği belirlenemeyen siber suçlular tarafından çalınan e-posta adresleriyle, sadece kişisel e-postalara erişimin sağlanmadığı aynı zamanda kullanıcıların aynı şifreyi kullanması durumunda internet üzerinden alışveriş de yapılabileceği belirtildi. Savcılığın, çalınan e-posta adreslerine ait verilere nasıl ulaştığına dair ise bir açıklama yapılmadı, verilere tesadüfen ulaşıldığı vurgulandı.

Verden Savcılığı, çalınan e-posta adreslerinin yeni açılmış ve aktif olarak kullanılan hesaplar olduğuna ve geçen yıl çalındığı anlaşılan e-posta adresleriyle bağlantılı olmadıkları üzerinde duruyor. Adreslerin, şu anda aktif olarak spam mail gönderimi için kullanıldığı belirtildi. Almanya'da henüz bir kaç ay önce 16 milyon e-posta adresi çalındığı ortaya çıkarılmış, elde edilen veriler Almanya Federal Enformasyon Teknolojileri Güvenliği Dairesi BSI'ye verildiği kaydedildi.

Alman yetkililer ocak ayında kamuyu bilgilendirmiş ve oluşturulan bir sitemle, kullanıcıların e-posta adreslerini kontrol edebilmeleri sağlanmıştı. BSI'nın, halihazırda e-postaları çalınan kişileri nasıl bilgilendirebileceklerine dair çalıştıkları ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler