Facebook Messenger Lite uygulaması çıktı!

Dünyanın en popüler ikinci mesajlaşma uygulaması Messenger’ın yeni versiyonu Messenger Lite duyuruldu. Facebook Messenger Lite’ın detayları sizlerle.

Yayınlanma: 07.10.2016 - 09:56
Abone Ol google-news

Facebook, dünyanın tamamına ulaşmak için çalışmalarına devam ediyor. Facebook Lite uygulamasıyla başlayan bu hareket, Facebook’un reklam servisinin de düşük bant genişliğine destek vermesiyle devam etmişti. Şimdi ise Facebook Messenger Lite duyuruldu. Diğer yandan Internet.org projesi kapsamında ise internete erişimi olmayan bölgeler için çalışmalar devam ediyor. Anlaşılan Facebook’un yeni hedefi dünyanın her yerine ulaşmak.

Facebook Messenger Lite ne işe yarıyor?


Yeni uygulamanın duyurusu Facebook Messenger yetkilisi David Marcus tarafından yapıldı. Kısa süre önce gerçekleşen bu duyuruda herkesin kolay bir şekilde iletişim kurması için Messenger Lite uygulamasının geliştirildiği bilgisi paylaşıldı. Uygulama şimdilik 5 ülkede kullanılabilecek.
Facebook Messenger Lite, eski Android cihazlarda sorun yaşayan kullanıcılara yönelik olacak. Daha hafifletilmiş ve daha az sistem gereksinimine ihtiyaç duyan bir uygulama olarak hazırlandığı söyleniyor. Bu noktada Facebook Lite ile benzeşiyor. İşlemci, disk alanı ve RAM tarafında sorun yaşayan cihazlar, Messenger Lite uygulamasını çok daha kolay bir şekilde kullanabilecek.
Uygulama şimdilik sadece Kenya, Malezya, Sri Lanka, Tunus ve Venezüella ülkelerinde duyuruldu. Ancak ilerleyen dönemlerde farklı bölgelerde de kullanılabilir hale gelecek. Facebook Lite uygulaması ülkemizde kullanılabiliyor. Dolayısıyla yeni Messenger uygulamasının da Türkiye’ye geleceğini söyleyebiliriz.
Eski iOS cihazlara sahip kullanıcılar için iOS tarafında benzer bir çözüm ise şimdilik bulunmuyor. Ancak sırada iOS için Facebook ve Messenger Lite sürümleri olabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler