Asus FreeSync teknolojili monitörünü duyurdu

Donanım dünyasının vazgeçilmez isimlerinden Asus yeni oyuncu monitörünü duyurdu. 24” ekran boyutuna sahip AMD’nin özel FreeSync teknolojiyle gelen monitörün detayları haberimizde.

Yayınlanma: 21.10.2016 - 21:09
Abone Ol google-news

Asus VG245H, model numarasını taşıyan oyuncu monitörü TN panale ve 1 ms gecikme süresine sahip. 1 ms gibi oldukça düşük gecikme değerini yakalayabilmek için özel teknolojilerle donatılan monitördeki teknolojiler arasında GameFast, GamePlus, GameVisual, kırpışmayı önleme ve ultra düşük mavi ışık gibi teknolojiler yer alıyor. Teknolojilerin bazıları gecikme süresini azaltmak amacıyla kullanılırken bazıları kullanıcı deneyimini arttırmak amacıyla monitörde yer bulmuş.


VG245H’nin en çok dikkat çeken yanlarından birisi ise sadece 2 adet HDMI ve 1 adet VGA portuna sahip olmasına rğpmen FreeSync teknolojisine sahip olması.  AMD tarafından geliştirilen ve tüm firmaların kullanımına açılan FreeSync teknolojisi sayesinde ekran kartı ile monitörün gösterdiği görüntüler eşlenerek kare atlamaları engelleniyor ve görüntülerdeki yırtılmalar ortadan kalkıyor. Normalde DisplayPort ile çalışan teknoloji geçtiğimiz yıl AMD’nin Computex fuarında yaptığı duyuru ile HDMI ile de çalışır hale gelmişti. Duyuru sırasında geliştirme aşamasında olan teknoloji zaman içerisinde olgunlaştı ve artık günlük kullanıma sunulacak hale getirildi.
Asus tarafından üretilen yeni oyuncu monitöründe FreeSync teknolojisi doğrudan HDMI üzerinden çalışabilme özelliğine sahip. Uyumlu AMD ekran kartları ile çalışacak olan teknoloji 40 ve 75 Hz arasında değişen tazeleme hızlarını sunabiliyor.
Asus’un temel olarak konsol oyuncuları için geliştirdiği ve konsol oyunculuğu için öne çıkardığı bu monitörün 2 adet olan HDMI girişine isterseniz Sony Playstation 4 ya da Microsoft Xbox One bağlayarak yüksek görüntü kalitesinde oyunlarınızı oynayabilmeniz mümkün. FreeSync desteği nedeniyle bilgisayarda da kullanılmak istenecek olan monitörde sadece 2 HDMI ve 1 VGA portu bulunması ise can sıkan özelliklerden. 3 HDMI portu ile Xbox, Playstation ve PC’nin bağlanabilir olması oyuncuların beklentileri arasında yer alacaktır. 

İnterneti Yavaşlattı 48 Milyon Dolar Ceza Yedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler