Google’ın yapay zekaları bağımsızlıklarını ilan etti

Google’ın yapay zeka çalışmaları yapan ekibi Google Brain’in yarattığı üç farklı yapay zeka karakter, kendi şifreli mesajlarını yaratarak insanlardan bağımsız hareket etmeye başladı.

Yayınlanma: 30.10.2016 - 23:31
Abone Ol google-news

Google’ın test amacıyla oluşturduğu üç farklı yapay zeka olan, Alice, Bob and Eve’nin, kendi aralarında iletişim kurdukları ve bu iletişimi sadece kendilerinin çözebileceği şekilde şifreledikleri anlaşıldı.


Bu aslında Google’ın planlı bir deneyiydi. Bilim insanları üç yapay zekaya bir görev verdiler. Alice’in Bob’a gizli mesajlar yollaması, Eve’nin de bu mesajları okumaya çalışması gerekiyordu. ilk 15 bin mesajda Eve, Alice ve Bob’un mesajlarını okumayı başardı ancak sonrasında Alice ve Bob, Eve’nin çözemeyeceği kadar karışık şifreler oluşturmayı başardı. Elbette Eve’nin Alice ve Bob arasındaki tüm yazışmayı görmesi nedeniyle şifrenin anahtarlarını Eve’den gizleyebilmek ayrıca bir sorundu. Ancak yapay zekaların, kendi aralarındaki yazışmalar içine sakladıkları şifrelerle bu sorunu çözdükleri anlaşıldı.
Bu küçük örnek, aslında yapay zekanın, gelecekte insanları da kandırabileceğinin örneği olarak da gösteriliyor. Stephen Hawkings gibi bilim insanlarını da en çok korkutan ve yapay zekaya karşı olmalarını sağlayan detay yapay zekanın bu tür tahmin edilemeyecek hareketleri.
Yine de bu gelişmeler yapay zeka çalışmalarını durdurmayacak. Google, bu tür çalışmalar sonunda geliştirdiği yapay zeka ürünlerini günlük hayatın içine sokmaya son derece kararlı.

Bilgisayar Mühendisleri’nden İletişim Özgürlüğü için Önemli Açıklama


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler