Google'dan AB'nin iddialarına yanıt

ABD'li internet şirketi Google, Avrupa Birliği'nin (AB) şirket hakkındaki “rekabete aykırı uygulamalar" iddialarını reddetti.

Yayınlanma: 10.11.2016 - 21:03
Abone Ol google-news



ABD'li internet şirketi Google, bugün yaptığı açıklama ile Avrupa Birliği'nin (AB) şirket hakkındaki “rekabete aykırı uygulamalar" iddialarını reddetti.

AB, Google’ın Android cihaz üreticilerine Google Play servislerine cihazlarında yer vermeleri için para ödemeyi veya indirim yapmayı bırakmaları gerektiğini belirtmiş, piyasayı istismar ettiğini söylemişti.

Şirket, AB'nin rekabet komiseri Margrethe Vestager'in iddialarına uzun bir liste ile yanıt verdi. Google'ın kıdemli başkan yardımcısı Kent Walker; "Android rekabete zarar vermiyor, onu genişletiyor" dedi.

İddialar arasında, şirketin bazı akıllı telefonlarda "varsayılan arama motoru" olarak "Chrome"un yüklü olmasını zorunlu koştuğu da bulunuyordu.

Walker iddialara verdikleri yanıtların, şirketin kullanıcıların ve mobil operatörlerin, destek sağlayıcıların tercihleri arasında bir denge gözettiğini söyledi ve hiçbir üreticinin Google uygulamalarını android telefonlara yüklemekte zorunlu olmadığını belirtti.

AB, Google reklamlarının sadece kendi sitelerinde değil, aynı zamanda üçüncü tarafların internet sitelerinde de yer aldığını anımsatmış ve aramalarda baskın olmanın AB kurallarına aykırı olmadığını ancak, piyasa pozisyonunu kötüye kullanmanın yasak olduğunu belirtmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler