Sinema tarihinin en dikkat çekici robotları

Sinema tarihinin en dikkat çekici robotları bizleri gelecek için uyarıyor mu? Yapay zeka ve robot teknolojileri insanoğlunun geleceğini nasıl şekillendirecek? Filmlerde yer alan bu dikkat çekici robotlar bu sorulara cevap olabilir.

Yayınlanma: 15.01.2017 - 09:46
Abone Ol google-news

Günümüz teknoloji dünyasını en çok meşgul eden konuların başında yapay zeka ve robotlar geliyor. Teknoloji devleri yapay zeka araştırmalarına çok daha fazla yoğunlaştı. Buna paralel olarak robot teknolojileri de geçmişe göre çok daha ileri bir seviyeye geldi. Sinema tarihinin en dikkat çekici robotları yakında gerçek bile olabilir.


80 yılı aşkın süredir bilim kurgu sinemasının en önemli aktörleri arasında yer alan robotların gerçekten hayatlarımızda önemli yerler edinmesi artık hayal değil. Bunun hayal olduğu dönemlerde yazarların ve yönetmenlerin hayal güçleriyle yarattığı robotlar, bir yandan geleceğe ışık tutarken, bir yandan da insanoğlunu olası bir tehlikeye karşı koruyor.
Sinema tarihinde çığır açan, robotlar ve yapay zeka teknolojilerini sorgulamamızı sağlayan, filmlerde karşımıza çıkan gelmiş geçmiş en dikkat çekenler arasında yer alan bazı robotları sizler için derledik. İşte karşınızda sinema tarihinin en dikkat çekici robotları.
Maria – Metropolis
Kült bilim kurgu filmleri arasında yer alan, 1927 yapımı Metropolis, robotların beyazperdeye taşındığı ilk filmlerdendi. İşçilerin yer altında, burjuvanın ise yüzeyde yaşadığı bir dünyada geçen filmde Maria adlı robot, yer altı dünyasında yaşayanların liderinin kılığına girerek burada yaşayanların isyan etmesini gizlice engellemeye çalışıyordu.
Robby – Forbidden Planet
1956 yapımı Forbidden Planet’te karşımıza çıkan ilginç tasarımlı Robby, duyguları olan ilk sinema robotlarındandı. Robby hem davranışları, hem de tasarımıyla kendisinden sonra gelecek filmlerdeki robotlara ilham kaynağı oldu.
Yazının devamını okumak için buraya tıklayınız


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler