Playstation 3 üretimi Japonya’da sona eriyor

Playstation 3 üretimi Japonya’da yakında durduruluyor. Şüphesiz ki bu gelişme konsolun sadık fanlarını üzecek.

Yayınlanma: 20.03.2017 - 01:13
Abone Ol google-news

Sony’nin son konsolu Playstation 4‘ün üzerine, Playstation Slim ve Pro modelleri çıktı. Bu son konsollar üretilirken, artık ömrünü tamamladığı düşünülen PlayStation 3 de üretilmeye devam ediyordu. Ancak her güzel şeyin bir sonu var. PS3‘ün Japonya’daki üretiminin yakında durdurulacağı açıklandı.
Japonya’da 11 Kasım 2006‘da çıkışını yapan konsolun satışları, PS4’ün çıktığı ilk dönemlerde de iyi gidiyor ve konsol genel başarısını sürdürüyordu. Bunda PS4’ün kısıtlı bir oyun yelpazesiyle piyasaya çıkması kadar PS3‘ün sahip olduğu geniş oyun yelpazesinin de payı vardı.


Playstation 3 üretimi diğer bölgelerde de durabilir
Firmanın kararı ana vatanı Japonya için. Bu kararın diğer pazarlar için ne anlama geldiğini kestirmek güç olabilir. Ancak diğer pazarlar için üretimin durdurulması sürpriz olmayacaktır.
Sony’nin bu kararında kaynaklarını ve çabalarını Playstation 4 ve Playstation 4 Pro üretimlerine yoğunlaştırmasının önemli olduğu söyleniyor. Dip not olarak, açıklanan bir rapor ile Sony’nin geçtiğimiz Aralık ayında toplam 50 milyon PS4 sattığını duyurduğunu belirtelim.
Bu arada Sony yine yaptı yapacağını! Spider Man’in kötü karakteri Venom’un filmini duyurdu.

Outlast 2 Avusturalya’da Yasaklandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon