Marriott, Siri ve Alexa’yı test ediyor

Oteller zinciri Marriott, Siri ve Alexa’yı test ediyor. Şirket, sanal asistanları odalarında kullanarak müşterilerine verdiği hizmete teknoloji katmak istiyor.

Yayınlanma: 25.03.2017 - 11:35
Abone Ol google-news

Teknolojinin gelişmesiyle ‘akıllı’ kavramı, hayatımızda her geçen gün daha büyük bir yer kaplıyor. Akıllı ev konseptleri, ülkemizde bazı bölgelerdeki yeni evlerde hayata geçiyor. Ancak sadece son kullanıcılar değil, büyük sektörler de bu gelişmelerin kaymağını yiyor. Oteller gibi büyük işletmeler de imkanları vasıtasıyla bu teknolojik gelişmelere daha kolay erişebiliyor. Bu gelişmelerin akabinde oteller yurtdışında ‘akıllanmaya’ başladı. Marriott oteli, odalarında kullanacağı sanal asistanlar Siri ve Alexa’yı test ediyor.


Yurtdışında çıkan haberlere göre Marriott, Amerika, Boston’daki otelinde Apple’ın Siri’sini ve Amazon’un Alexa’sını test ediyor. Siri ve Alexa gibi sanal asistanların kullanımı, otel müşterilerinin ses komutlarıyla oda ışıklarını açıp kapatmak, perdeleri kapatmak, oda sıcaklığını ayarlamak, televizyon kanallarını değiştirmek vb. gibi temel kontrol imkanları sağlayacak. Açıkçası bunlar, akıllı evlerde gördüğümüz uygulamalardan fazlası değil. Ancak otele dinlenmeyen gelen müşterilerin konforunu arttıracak detaylar.
Şirketin testlerini sürdürerek, hangi sistemi kullanacağına dair kararını yıl ortasına doğru vermesi bekleniyor. Apple’ın HomeKit uygulaması ile akıllı ev eşyaları – araçları sattığı ve bu konuda deneyimli olduğu biliniyor. Öte yandan Amazon’un da Alexa’yı üçüncü parti geliştiricilere ve cihaz üreticilerine sunmasıyla çıkış yaptığı söyleniyor.
Marriott oteli, odalarına hangi sistemi dahil eder şimdilik bilinmez ama günümüz teknolojisinin konforunu yakında otellerde ve diğer alanlarda daha fazla göreceğiz.

Bixby, Galaxy S8 üzerinde görüntülendi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler