Bu GTX 1080 Ti içine gömülü LCD ekran ile geliyor

Donanım dünyasında yeni bir trend mi başlıyor? Çin firması Colorful, GTX 1080 Ti ‘yi içine gömülü LCD ekran ile satışa sunuyor.

Yayınlanma: 30.03.2017 - 22:20
Abone Ol google-news

Ekran kartları eskiden, önemli görevi olan ancak görev oyuncusu konumunda parçalardı. Ancak, sektörde e-spor ve gamerlık (oyunculuk) kavramları oluşunca, ekran kartları da mümkün olan her bileşeni yanıp sönen LED ışıklarla donatılıp daha da gösterişli olmaya başlayan parçalara döndü. Bunun son örneği ise GTX 1080 Ti ekran kartının içine gömülü LCD ekran ile gelecek olması oldu.
Çinli ekran kartı üreticisi Colorful, GTX 1080 Ti‘nin firmanın kendi versiyonunda gömülü bir LCD ekran ile geleceğini duyurdu. Resimde görülebildiği üzere, ekran kartının yan tarafında gömülü bir LCD ekran bulunuyor. Ancak bu ekran ne işe yarar diye merak ediyorsanız firmanın cevabı var.
Bu ekranda GPU kullanımı, anlık sıcaklık değeri, fan durumu gibi bilgiler yer alacak. Bu ekran, PC’de sorun olduğunda değerleri LCD ekrandan görerek sorunun ekran kartından kaynaklanıp kaynaklanmadığını bulmanızda rol oynayabilir.


Ayrıca firmanın ekran kartındaki tek yeniliği LCD ekran değil. Kartta ayrıca 92 mm‘lik üç adet soğutucu bulunuyor. Ekran kartı, overclock işlemini kolaylaştırmak için gücün daha rahat ve stabil taşınmasını sağlayan 16+2 faz tasarımına sahip.
Colorful’un bu hamlesi donanım dünyasında yeni bir trend başlatabilir. Colorful’un GTX 1080 Ti‘sini almak istiyorsanız Nisan ayında Çin’de satışa sunulacağını belirtelim. Ekran kartının orijinali olan Nvidia GTX 1080 Ti ülkemizde de satılıyor. Ancak el yakan fiyatlara sahip olduğun hatırlatalım.
Samsung Galaxy S8 ve S8+ birlikte görüntülendi!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler