Samsung’dan konuşma zorluğu çekenler için uygulama: Wemogee

Samsung, konuşma zorluğu çekenler için Wemogee uygulamasını kullanıma sundu. Uygulamanın detayları ve çıkış tarihi haberimizde.

Yayınlanma: 28.04.2017 - 11:43
Abone Ol google-news

Teknolojiyi herkes kullanıyor. Ancak bazı insanlar, doğuştan ya da sonradan gelişen nedenlerle bir takım sağlık problemleriyle karşılaşabiliyor. Özellikle konuşma ve okumada yaşanan sorunlar, iletişim kurmayı engelliyor ya da zorlaştırıyor. Samsung da bu konuda bir adım attı ve afazi hastalığına sahip olanlar ve konuşma bozukluğu yaşayanlar için Wemogee uygulamasını kullanıma sundu.
Samsung İtalya, sohbet uygulaması Wemogee’yi kullanıma sundu. Uygulama, afazi hastalarının ve konuşma bozukluğu yaşayanların başkalarıyla iletişim kurmasına yardımcı olmak için tasarlandı. Bu iletişim, araştırmalara göre geleceğin dili haline gelen emojiler kullanarak sağlanıyor. Firma uygulaması için bir de tanıtım videosu yayınladı.


Samsung’a göre uygulama, yazı ve emojiler arasında çevirmenlik işlevi görüyor. Temel ihtiyaçlar ve duygusal ifadelerle ilgili 140‘u aşkın cümle içeren bir kütüphaneyi içeren uygulama, afazi hastalarının hasta olmayanlarla iletişimini kullanıcıların durumuna göre yazı ve emoji ile sağlıyor. Afazi hastaları gönderilerini emojilerle yollarken, hasta olmayanlar bu mesajları yazılı olarak alıyor. Yazılı olarak gönderilen mesajlar ise afazi hastalarına emoji olarak gönderiliyor.
Uygulama, 28 Nisan‘da İngilizce ve İtalyanca dil desteği ile kullanıma sunulacak. Samsung’u bu düşünceli davranışı için tebrik etmek gerek. Bazen teknoloji devi olmak, en iyi donanıma sahip ürünleri üretmek değil, azınlıkları da görebilmektir.

Xperia XZ Premium’a Yeni Renk Seçeneği


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler