Apple’dan büyük Siri atılımı!

Cupertino merkezli yazılım ve teknoloji devi Apple, AI alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Siri artık daha akıllı olacak!

Yayınlanma: 18.05.2017 - 07:48
Abone Ol google-news

Şu aralar AI alanında önemli bir rekabet ortamı mevcut. Özellikle tüm akıllı telefon geliştiricilerin kendi geliştirdikleri akıllı asistanlara yönelmeleri, pazardaki rekabeti de üst seviyeye taşıdı. Bu pazarda Siri sayesinde rakiplerinin birkaç adım önünde bulunan Apple, bu üstünlüğünü korumak adına yeni yatırımlar yapıyor.


Geçtiğimiz gün ortaya atılan bir iddiada, Apple’ın Lattice Data isimli şirketi satın aldığı belirtilmişti. Bu iddia çok geçmeden Apple tarafından da doğrulandı. Cumartesi günü yayınlanan bir raporda Cupertino merkezli şirketin, 200 milyon dolar karşılığında Lattice Data’yı bünyesine kattığı belirtildi. Lattice Data’nın sahip olduğu verilerin, Siri’nin geliştirilmesinde kullanılacağı tahmin ediliyor.
Analistlere göre Lattice Data’nın elinde bulunan veriler sayesinde Siri daha karmaşık sorulara da cevap verebilir bir pozisyona yükselecek.
Şu aralar Apple’ın Siri üzerine bu kadar titremesinin temel nedeni ise, önümüzdeki ay düzenlenecek olan WWDC’de tanıtılması beklenen akıllı hoparlör.
Apple şimdilerde Amazon ve Google’ın elinde bulunan akıllı hoparlör pazarına da giriş yapmak istiyor. Üstelik Siri’nin Google Home ve Amazon Echo’ya göre çok daha geniş bir dil desteğine sahip olması, Cupertino merkezli şirketin elini de güçlendirmiş durumda.
Amazon ve Google şimdilik sadece Amerika’da talep görürken, Apple bu işi global çapta yapma düşüncesinde.

A Walk in the Dark, Xbox One ve Windows 10 için geliyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler