Qualcomm, 1 milyondan fazla çip ile IoT dünyasını büyütüyor

Qualcomm, bugün gerçekleştirilen Nesnelerin İnterneti endüstrisi analist atölyesinde IoT cihazlar için günde bir milyondan fazla çipin sevkiyatını yaptığını açıkladı.

Yayınlanma: 30.05.2017 - 08:07
Abone Ol google-news

Bu rakam, Qualcomm Technologies’in IoT için gerekli teknolojileri icat etme ve sunmanın yanı sıra müşterilerin birlikte çalışabilirlik, bağlantı, işlem ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılama konularındaki benzersiz kabiliyetini de ortaya koyuyor. Şirket teknik uzmanlığını kullanarak geliştirdiği platformlar ile müşterilerin giyilebilir cihazlar; ses ve müzik, bağlantılı kameralar, robotik ve insansız hava araçları, konut kontrol ve otomasyonu, konut eğlence ve ticari-endüstriyel IoT alanlarında IoT ürünlerini hızla ve uygun fiyatla sunmalarına yardımcı oluyor. 


Qualcomm Technologies IoT Ürün Yönetiminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Raj Talluri
“Günlük yaşamda kullanılan nesneleri bağlantı, işlem ve güvenlik teknolojileri ile destekleyerek, hızla genişleyen bir ağa odaklanıyoruz. Sunduğumuz çözümler cihazların akıllı ve uyumlu bir şekilde birlikte çalıştıkları güçlü Nesnelerin İnterneti için gerekli olup gelişmiş güvenlik özelliklerini de içeriyor. Yüzlerce marka, çözümlerimizi kullanarak 1,5 milyardan fazla nesnelerin internet ürününün sevkiyatını yaptı. Ayrıca analistlerin tahminine göre IoT uygulamalarının ekonomiye toplam etkisi 2025 yılına kadar yılda 11 trilyon doları bulacak. Mobil icatlar alanındaki işbirliklerimiz ile güçlü bir kapasite oluşturuyor; derin öğrenme, ses arabirimi ve yeni nesil IoT cihazlara güç verecek LTE IoT gibi yeni alanlarda inovasyonlar yapıyoruz.” dedi.
Android Wear ile çalışma
Qualcomm Technologies’in birçok ekosistem için nesnelerin internet çözümleri bulunuyor. Örneğin şirketin giyilebilir cihazlar platformu 150’den fazla giyilebilir cihaz tasarımcısı ve Android Wear ile çalışan veya Snapdragon Wear 2100 üzerine inşa edilen akıllı saatlerin %80’inden fazlası tarafından kullanılıyor. Akıllı konutlarda, önde gelen markalara ait 125 milyondan fazla TV; konut eğlence sistemleri ve diğer bağlantılı konut ürünleri Qualcomm Technologies’in bağlantı çiplerini kullanıyor. Ticari ve endüstriyel IOT uygulamaları için 30’dan fazla tasarımcı; şirketin LTE kategorileri M1 ve NB1, E-GPRS ve global RF bantlarını destekleyen çok modlu MDM9206 modemini kullanıyor. Tamamen nesnelerin Internet uygulamaları için geliştirilen MDM9206 şu an pazarda bulunuyor.
Bu kadar geniş bir ekosisteme yönelik form faktörlerini ve şartları karşılamak için Qualcomm Technologies mobil, multimedya, hücresel, Wi-Fi ve çip üzeri Bluetooth gibi geniş çip ve platformlar sunuyor. Bu çözümler içerisinde platformlara özel uygulamalar için kapsamlı yazılımlar ve API’lerin yanı sıra çoklu iletişim protokolü; işletim sistemi ve bulut servisleri desteği de bulunuyor.
Üreticilerin ioT cihazlarını daha hızlı ve uygun maliyetle geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla Qualcomm Technologies; sesle çalışan konut asistanları, bağlantılı kameralar; insansız hava araçları, VR başlıklar, ışıklandırma; elektrikli aletler ve akıllı hub/ağ geçitleri gibi ürünler için orijinal tasarım üretici ağı (ODM) üzerinden 25’ten fazla üretime-hazır referans tasarım platformunu da hayata geçirdi.

Xperia XA1 Ultra Türkiye’de


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler