Wannacry'dan mesaj var: Bizimle mücadele edemezsiniz

Fidye yazılımlarının güvenliğin önemini artırdığını söyleyen Veeam Türkiye Müdürü İnan, “İşin sırrı şu; ya iyi koruyacaksın ya da yedeğini alacaksın” dedi.

Yayınlanma: 04.06.2017 - 23:09
Abone Ol google-news

 

İnternetin karanlık dünyasında yeni bir kırılım yaşandığına dikkat çeken İsviçre merkezli uluslararası siber güvenlik ve yedekleme şirketi Veeam’in Türkiye Ülke Müdürü Ozan İnan, “Fidye yazılımları ile artık ticari olmayan hacker’lar çıktı. Ve bu yeni nesil tehditlerin verdiği mesaj da çok net. ‘Siz bizimle savaşamazsınız’ diyorlar” dedi. WannaCry siber saldırısı ile fidye yazılımlarının tüm dünyayı nasıl etkileyebileceğinin de gözler önüne serildiğinin altını çizen İnan, “Güvenlikte işin sırrı şu; senin için değerli olan şeyi, ya iyi koruyacaksın ya da yedeğini alacaksın” diye konuştu. İnan, “WannaCry fidye yazılımı en çok sağlık, üretim, enerji, teknoloji ve kamu sektörlerini etkiledi. Bu tarz kesintilerin etkilerini yakın gelecekte daha sık tartışacağız” dedi. İnan, Türkiye’deki faaliyetleriyle ilgili şunları söyledi:

-Yaptığımız iş esas olarak, ‘gerçek zamanlı yedekleme’ ve çoğu siber güvenlik şirketi altyapımızı kullanıyor.

-Türkiye’de 2016 sonunda 4 bin 200 müşteriye ulaştık. Bu yıl sonunda 6 bin 500 müşteriye ulaşacağız.

-Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm altyapısında ve Emniyet Müdürlüğü’nün Pol.net sisteminde varız. Türkiye’de 42 finans kuruluşu ve tüm havayolu şirketleriyle çalışıyoruz.

-Türkiye’de artan siber güvenlik kaygıları nedeniyle son dönemde özellikle enerji, finans ve kamuda gerçek zamanlı yedekleme ve güvenlik çözümlerine olan talep arttı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler