NFS Payback beklenileni verebilecek mi?

EA Games ve Ghost Games işbirliği ile geliştirilen NFS Payback, eski özlenen Need for Speed ruhunu geri getirebilecek mi? İşte detaylar.

Yayınlanma: 06.06.2017 - 22:25
Abone Ol google-news

Araba yarışı oyunu denildiğinde akla gelen ilk isimlerden birisi hiç kuşkusuz Need for Speed olacaktır. Genel olarak oyuncular arasında NFS olarak lanse edilen seri, son derece köklü bir geçmişe sahip. Öyle ki serinin ilk oyunu günümüzden yaklaşık olarak 23 sene önce yani 1994 yılında satışa sunulmuştu.


Seri zaman zaman gelgitler yaşansa da kendisine has bir oyuncu kitlesi edinmeyi başarmıştı. Genel anlamda tek düze bir seri olan NFS, 2003 yılında yayınlanan Underground oyunu ile adeta sınıf atladı. Oyunculara kendi araçlarını diledikleri gibi modifiye etme fırsatı sunan yapım, bir anda serinin en beğenilen yapımlarından biri oldu. Doğal olarak bu oyunu 2004 yılında Underground 2 izledi.
Need for Speed serisinin zirveyi gördüğü yıl ise hiç şüphesiz 2005 senesiydi. EA, 2005 yılında yayınlanan Most Wanted’ta modifiye kültürünün yanına bir de hikaye modu eklemişti. BMW’sini kaybeden bir yarışçının hikayesine odaklanan yapım, belki de NFS ruhunu en iyi şekilde yansıtan son yapım oldu.

2005 sonrası başlayan çöküş

EA, 2006 yılında Need for Speed Carbon’u satışa sundu. Carbon kısmen Most Wanted’ı andırsa da onun kadar başarılı bir yapım değildi. Carbon’dan sonra çıkan NFS oyunlarında da istenilen başarı bir türlü yakalanamadı.
Need for Speed serisinin eski popülaritesini yitirmeye başlaması EA’yi bazı hamleler yapmak zorunda bıraktı. Sadece NFS oyunları geliştirmesi için Ghost Games isminde bir stüdyo kuruldu. Ghost Games dağılmak üzere olan seriyi toparlayabilmek adına kritik bir karar aldı.
Seriyi sıfırdan yeniden başlatmak istediğini açıklayan yapımcı ekip, 2014 yılında yeni nesil Need for Speed oyununu satışa sundu. Fakat yeni NFS’de beklenileni veremedi.

NFS Payback ile farklı bir deneyim

NFS serisini bir süre dinlendirme kararı alan EA ve Ghost Games geçtiğimiz gün serinin yeni oyunu Payback’i tanıttı. NFS Payback için yayınlanan tanıtım videosu ve oyun hakkındaki açıklamalar, serinin fanlarını heyecanlandırmaya yetti.
Zira oyunda modifiye kültürünün yanı sıra aksiyon dolu bir hikaye kurgusu da oyun severleri bekliyor gibi görünüyor. Açıkçası yayınlanan tanıtım videosunun bile bu doğrultuda olduğunu söylemek sanırım pek yanlış olmayacaktır.
Hatta oyunda NFS havasından ziyada bir Hızlı ve Öfkeli atmosferi yakalanmak istenmiş. Açıklanan aktiviteler ve hikaye ilerleyişi de bunu işaret ediyor.

İlgi çekici bir hikaye deneyimi

NFS Payback ile ilgili yapılan duyuruda, oyunun hikayesine dair bazı ip uçları da paylaşıldı. Fortune Valley’de geçecek olan yapımda, 3 kişiden oluşan bir çetenin hikayesine tanıklık edeceğiz. Tyler, Mac ve Jess isimli bu üç arkadaş banka soygunları, araç hırsızlıkları gibi suçları profesyonel bir şekilde işleyen ufak bir çete.
Bu çetenin yolu günün birinde, Fortune Valley’in suç baronu ile kesişiyor. Zaten oyun da bu noktada tam anlamıyla başlamış oluyor. Ekibimizin intikamını alabilmek için gaz pedalına olabildiğinde yüklenmemiz gerekiyor.
Tam net açıklamamış olsa bile, oyun boyunca 3 karakteri de kontrol edebileceğimiz söyleniyor. Yani ana hikayeyi 3 karakterin bakış açısına göre oynayabileceğiz.

Hurdaları, canavara dönüştürün

NFS Payback ile ilgili dikkat çeken bir diğer nokta da araç yelpazesi. Son model spor arabaların yanında hurdaya çıkmış klasik araçlar da oyunda yer alacak. Nasıl mı?
Dünyanın çeşitli bölgelerinde bulduğunuz hurda araçları sıfırdan modifiye edebileceksiniz. Bu araçlara dilediğiniz motorları takıp, dış kısmını dilediğiniz gibi değiştirebileceksiniz.
Açıkçası, bunun çok ince düşünülmüş bir ayrıntı olduğunu dile getirmek gerekiyor. Hurda araçları modifiye etmek, oyuncular açısından önemli bir artı.

Polis kovalamacaları tam gaz devam edecek

NFS oyunlarının olmazsa olmazı haline gelen polis kovalamacaları Payback’te de devam edecek. Zaten suç oranının bu kadar yüksek olduğu bir yapımda polislerden kaçma olayının olmaması bariz bir saçmalık olurdu.
Polislerin oyuna nasıl dahil olacağı ise şimdilik netlik kazanmış değil. Fakat muhtemelen diğer NFS oyunlarında olduğu gibi, yarış esnasında birden karşımıza çıkarak yarışı sabote etmeye çalışmaları kuvvetle muhtemel görünüyor.
Bu arada dip not olarak belirtelim. Oyunda ağ üzerindeki diğer oyuncularla yarışma imkanınada sahip olacağız. Bunun için NFS Payback’e giriş esansında internet bağlantısının zorunlu olması bekleniyor. Elbette konu hakkında net bir açıklama henüz gelmiş değil.
PC, PS4 ve Xbox One için geliştirilen yapım 10 Kasım’da satışa sunulacak. Gelen ilk haberler ümit vaat edici diyebiliriz. Bakalım NFS Payback ile özlenen NFS ruhu geri dönecek mi?

HyperX Alloy FPS video inceleme

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler