Microsoft’dan Apple darbesi

Microsoft akıllı telefon pazarında istediği başarıyı bir türlü yakalayamadı belki ama bu başarısızlığını diğer alanlara yönelerek kapatmayı başardı. Şirket, laptop ve tabletleri bir araya getiren 2’si 1 Surface cihazları adeta zirveye çıkardı. Bu pazarda büyük başarı yakalayan Amerikalı teknoloji devi, yakın zamana kadar 2’si 1 pazarının tek lideriydi.

Yayınlanma: 12.07.2017 - 18:48
Abone Ol google-news

Ancak ne var ki Microsoft’un bu alanda yakaladığı büyük başarı diğer şirketlerin de bu pazara yönelmesine neden oldu. Apple ve Samsung gibi dev şirketler son dönemde kendi 2’si 1 cihazlarını çıkarmaya başladı.

Açıklanan son rakamlara göre rakiplerinin bu pazara yönelmesi Microsoft’un bu alandaki müthiş başarısını sekteye uğrattı. Şirketin Surface cihazlardan elde ettiği gelir geçtiğimiz çeyrekte yüzde 26 düşüş yaşadı.
Bu düşüşün başlıca sebebi ise Apple. Yeni iPad Pro’nun Microsoft’un 2’si 1 cihazlarının satışında en önemli etken olduğu söyleniyor. Anlaşılan o ki Microsoft’un 2’si 1 pazarındaki açık liderliği sona erdi. Bundan sonra özellikle Microsoft ve Apple arasında kıyasıya bir rekabet bekleniyor.

Windows 10’un Windows 7’ye göre en önemli farkları


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler