Toyota bu model ile satış rekoruna koşuyor

Dünyada olduğu gibi Türkiye dahilinde de elektrikli otomobil satışları son zamanlarda giderek artışa geçmiş durumda. Bu satışlardan en çok yararlanan Japon otomotiv devi Toyota oldu.

Yayınlanma: 12.07.2017 - 18:51
Abone Ol google-news

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu (TEHAD) yayımladığı rapora göre satış rakamlara gittikçe artan bir yükseliş eğiliminde devam ediyor. Yılın ilk yarısı dahilinde toplam 1434 elektrikli araç satışı gerçekleşirken, geçen yıl aynı dönem karşısında yüzde 330 artış gözüküyor. Rakam hibrid ve sadece elektrikli rakamları dahilinde ortaya konulmuş durumda.

Tüm bunlara rağmen Türkiye de daha fazla satış rakamları olmamasının en büyük nedeni olarak ise şarj istasyonlarının yetersizliği olarak gösteriliyor.
Tüm bu satışlarda en büyük pastadan dilimi kendine ayrıan şirket ise Japon otomotiv devi Toyota oldu. Toyota C-HR modeli bu konuda en büyük katkıyı yapan model olarak gösteriliyor. Bu satışlarda en büyük etki ise ÖTV düzenlemesi konusunda yapılan işlemler gösterilebilir.
Sonuç olarak bu tablo üzerinden bir okuma yapacak olursak ilerleyen zamanda elektrikli otomotiv satışlarında daha fazla artış olacağını çok rahatlıkla söyleyebiliriz.

Alcatel POP 4 kutu açılışı videosu

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler