Oyun endüstrisi 200 milyar doları hedefliyor.

Ekonomik olan önde gelen tüketim pazarlarından olan oyun endüstrisi eğlence pazarının oldukça önemli bir bölümünü oluşturuyor. Konsol, VR, Bilgisayar ve mobil platformlarda hayat bulan oyun pazarı 100 milyar dolar gelir rakamını aşmış gözüküyor.

Yayınlanma: 08.08.2017 - 08:53
Abone Ol google-news

Gelen birtakım analizlere göre 2017 yılı dahilinde oyun pazarı 104.6 milyar dolar gelirin üzerine çıkmayı amaçlıyor. Geçen sene içerisinde de 94 milyar dolar gelir haneye yazdırılmıştı. Yıl genelinde ise yüzde 12 artış rakamı bulunuyor. İstatistik hesaplanırken  dijital oyun satışları, oyun içi satış gelirleri ve interaktif medya sektörü üzerinden bir araştırma yapılmış bulunuyor.
Mobil oyunculuk 49 milyar dolar gibi önemli bir payı oluşturuyor. Oyuncu sayısı ise 2.9 milyar gibi oldukça yüksek bir rakama denk geliyor. Bu rakamların oluşmasında tabiki de en büyük etken olarak akıllı telefon satışları gösterilebilir.


Konsol oyunlarının dijital satış geliri 7.7 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu pay içerisinde oyun içi eklentiler 4 milyar dolara denk gelirken, oyunlar ise 3.6 milyar doları seviyesinde seyrediyor. PC dünyası ise 37 milyar dolara koşuyor.
Sanal gerçeklik alanında ise  2017 yılı içerisinde toplamda 1 milyar dolar, donanım satışlarında ise 2.7 milyar dolar gelir elde edilmesi bekleniyor. Yapılan tahminlere göre 2020 yılı içerisinde ise 28 milyar dolar gibi bir rakama ulaşması beklenen sektör hala istenilen rakamlara ulaşmış değil.
İnteraktif medya tarafında eSpor turnuvaları, oyun içi oynanış videoları gibi yazılım bölümlerinin toplam olarak 8 milyar dolara çıkacağı düşünülüyor. Günümüzde 665 milyon kişi oyun içi oynanış videolarını izlemeyi tercih ediyor.
 Raporun ayrıntılarında oyun satışlarından çok daha fazla oyun içi eklenti satışlarının gelir hanesine katkı verdiği gözüküyor. Bu katkı da en büyük pay ise tahmin edileceği üzere oynaması ücretsiz oyunların olarak gözüküyor.
Sıralama tablosuna baktığımızda  PC dünyasında  League of Legends liderliğini koruyor. Onun arkasında Dungeon Fighter Online ve CrossFire sırasıyla yerini almış durumda.  Konsol bölümünde ise FIFA 2017 liderlik tahtında bulunuyor.  GTA V ikinci Battlefield 1 ise üçüncü sırada kendine yer buluyor. Mobil bölümde de Honor of Kings liderliğe yükselirken, Fantasy Westward Journey ikinci, Monster Strike üçüncü sırada yer alıyor.

Apple iPhone 8’in “İçi” Sızdırıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler