Sanal gerçeklik desteğine sahip olacak

Tarayıcı dünyası içinde son zamanlarda zor günler yaşayan bir zamanların efsanesi Firefox, yeni özellikler katarak kendisini geliştirmenin ve piyasada daha fazla pay kapmanın hesaplarını yapıyor. Bu duruma son örnek olarak ekran yakalama aracını ve sanal gerçeklik desteğini gösterebiliriz.

Yayınlanma: 11.08.2017 - 17:14
Abone Ol google-news

55 numaralı bu yeni sürüm dahilinde Firefox sanal gerçeklik içeriklerine olan desteğini sunmaya hazır durumda. Tarayıcı dünyasında önde gelen rakiplerden olan  Google Chrome ve Microsoft Edge zaten uzun süredir sanal gerçeklik desteğini bünyesinde barındırıyordu. Firefox da yaptığı bu son hamle ile bu grubun arasına katıldı. Firefox 55 numaralı sürümünde sanal gerçekliğin hayat bulması için geliştirilen WebVR standardı kullanılıyor. HTC Vive yada Oculus Rift tercihinde bulunan kullanıcılar VR içeriklerini bu yeni sürümde kullanabilecekler. Mobil kısımda ise hala geliştirilmesi gereken birçok yön bulunuyor. Çünkü en büyük rakip Google Chrome,Cardboard veya Daydream gibi mobil sanal gerçeklik desteklerini de kullanıcıya sunuyor.


Son olarak öne çıkan özellik ise ekran görüntüsü alabilme durumu olarak karşımıza geliyor. Adres çubuğunun sağ kısmında bulunan makas işaretine tıklandığında halihazırda açık olan sayfanın istenilen kısmının ekran görüntüsünü alınabiliyor. Tüm bu özellikler halihazırda resmi sitede indirmeye sunulan 55 numaralı sürüm ile deneyimlenmeye uygun durumda kullanıcıları bekliyor.

iPhone 8’den beklenen 8 yeni özellik!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler