Homepod sınırlı sayıda satılacak

Amazon ve Google’ın öncülük ettiği akıllı hoparlör pazarındaki oyuncu sayısı 2017 ile birlikte hatırı sayılır miktarda artacak. Apple, kısa süre önce duyurduğu HomePod ile bu yeni pazarda boy göstermeye hazırlanırken, Microsoft ve Harman gibi firmaların da kendi akılı hoparlörleri üzerinde çalıştıkları biliniyor.

Yayınlanma: 17.08.2017 - 16:40
Abone Ol google-news

Az önce de belirttiğimiz üzere Apple, HomePod’u kısa süre önce tanıtmıştı. Amerikalı şirketin sesli asistanı Siri ile tam senkronize olarak çalışacak olan HomePod 350 dolarlık fiyatıyla da tepki çekmişti. Zira şu anda Amazon tarafından satışa sunulmuş olan Echo isimli akıllı hoparlörler 150 ile 170 dolar arasında alıcı buluyor.
Apple’ın her zamanki katı fiyat politikasını HomePod’ta da sürdüreceğini belirten analistler, firmanın bu sektörden beklentisinin büyük olmadığını iddia ediyor.


Apple’a yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Cupertino merkezli teknoloji devi ilk etapta yalnızca 500.000 adet HomePod üretecek. Üretilecek olan akıllı hoparlörler, ABD, İngiltere ve Avustralya’da satışa sunulacak.
Apple’ın HomePod’un satış performansına göre, yılbaşından sonra yeni bir üretim bandı daha hazırlayıp hazırlamayacağına karar vermesi bekleniyor.
Bu durum analistler tarafından, Apple’ın HomePod’tan büyük bir beklentisi olmadığı yönünde yorumlandı. Elbette yine de son sözü kullanıcılar söyleyecektir. Zira HomePod’a aşırı bir talep olması durumunda bu sefer de stok sıkıntısı ile karşı karşıya kalınabilir.

Yeni Terminator filmi, ilk 2 film kadar iyi olabilir


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler