Nokia 8 hakkındaki her şey

Bir zamanlar cep telefonu pazarının lideri konumunda bulunan Nokia, HDM Global bünyesinde tekrardan sektöre geri döndü. Geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi’nde orta segmente hitap eden 3 yeni model tanıtan Finli üretici, amiral gemisi modelini ise sonraya saklamıştı.

Yayınlanma: 19.08.2017 - 08:57
Abone Ol google-news

Aslında genel beklenti, Nokia’nın yeni amiral gemisini de MWC 2017 kapsamında tanıtacağı yönündeydi. Fakat HMD Global üst segment Nokia modelinin ileri bir tarihte tanıtılacağını net bir şekilde ifade etmişti.
Nokia’nın MWC’de tanıttığı orta segment modellerin pazarlama aşamasında yaşanan sorunlar, yeni amiral gemisi modelinin tanıtımını da geciktirdi. Normal şartlarda Temmuz ayının başlarında tanıtılması beklenen Nokia 8, sonunda geçtiğimiz gün resmiyete kavuştu.

Tasarım beklentilerin gerisinde kaldı

Şu aralar akıllı telefon pazarında yeni bir trend hakim. Artık üreticiler kalın çerçevelerden kurtularak, çerçevesiz tasarımlara yönelmiş durumdalar. Hatta 2017’nin başında kalın çerçevelerle karşımıza çıkan Sony ve Huawei gibi markalar da IFA 2017’de çerçevesiz modelleriyle boy göstermeye hazırlanıyor.
Böyle bir ortamda, Nokia’nın amiral gemisi modelinde tasarımsal anlamda beklentileri karşıladığını söylemek pek de doğru olmayacaktır. Zira Nokia 8, üst ve altta kalın çerçeveleri ile dikkat çekiyor.
Yan çerçevelerin oldukça ince ve şık durduğunu söylemek mümkün. Fakat az önce de belirttiğimiz üzere üst ve alt çerçevelerin oldukça kalın olması, telefonun ekran gövde oranını da olumsuz yönde etkilemiş durumda.

Teknik özellikler iddia edildiği gibi

Nokia’nın yeni amiral gemisi Nokia 8, çıkmadan önce birçok dedikodu ve söylentiye de konu oldu. İddiaların birçoğunda Nokia 8’in Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 835 yonga setiyle geleceği ve sistemini 6GB RAM ile destekleyeceği belirtiliyordu.
Bu söylentilerin hepsi doğru çıktı. Zira Nokia 8’in teknik özelliklerine baktığımızda cihazın gücünü SD 835’ten aldığını ve sistemini 6GB RAM ile desteklediğini görüyoruz. MicroSD destekli 64GB’lık dahili depolama alanına sahip olan telefonun 1440×2560 piksel çözünürlüğünde 5.3 inçlik bir ekranı mevcut.
Corning Gorrilla Glass 5 teknolojisi ile korunan cihazın Zeiss marka 13MP’lik çift ana kameraya sahip olduğunu da belirtelim. Nokia 8 bu sayede 30 fps’de 2K video kaydı da yapabiliyor.

Beklentilerin uzağında bir cihaz

Nokia 8 tasarımı ve temel özellikleri ile piyasadaki telefonlardan pek de farklı bir noktada bulunmuyor. Zira 600 Euro civarındaki fiyatıyla telefonun fiyat yönüyle de bir cezbediciliği bulunmuyor.
Piyasadaki telefonlara baktığımızda teknik özellikler bakımından Nokia 8 ile aynı düzeyde birçok modelin olduğunu söyleyebiliriz.
Üstelik bu cihazların birçoğu ekran gövde oranı bakımından da Nokia 8’den çok daha ileri düzeyde.
Sonuç olarak Nokia 8’in beklentileri karşıladığını söylemek doğru olmayacaktır. Zira telefonun ne tasarımı, ne fiyatı, ne de teknik özellikleri kullanıcıları cezbedecek düzeyde değil. Bakalım cihazın ülkemizdeki satış fiyatı kaç TL olacak? Bekleyip göreceğiz.

3D Televizyonlar yolun sonuna mı geldi?

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler