En büyük Güneş tutulması gerçekleşti

Bilim insanlarının "ABD'den izlenebilen en büyük güneş tutulması" olarak nitelendirdiği gökyüzü şenliği gerçekleşti. Sadece Kuzey Amerika'da gözlemlenebilecek güneş tutulmasını NASA canlı yayınladı.

Yayınlanma: 21.08.2017 - 15:58
Abone Ol google-news

 

Tüm dünyanın beklediği Güneş tutulması gerçekleşti. Güneş tutulması esnasında gezegenimizin uydusu Ay, Güneş’in önünde kalacak. Uzun zamandır beklenen güneş tutulmasının 90 dakika sürmesi bekleniyor. Yalnızca ABD kıtasından çıplak gözle izlenebilecek olan güneş tutulmasının bugüne kadar gerçekleşen en büyük tutulma olacağı bildirildi.

Uzmanlar, ABD'de olmasanız dahi bugün içerisinde güneşe çıplak gözle bakılmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyarıyor. Bir dahaki büyük tutulmanın ise 12 Ağustos 2045'de olması bekleniyor. Türkiye'de ise güneş tutulmasını tam olarak izleyebilmek için en yakın tarihlerin 30 Nisan 2060 ya da 3 Eylül 2081 olduğu bildirildi.

Dünyanın her yerinden insanlar bu doğa olaya tanık olabilsin diye ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) internet sitesinden tutulmayı canlı olarak yayınladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler