FIFA 18 Türkiye Süper Ligi ile yaşanan lisans sorununu çözdü

Türkiye Süper Ligi’ni de es geçmeyen Electronic Arts Sports, bu alışkanlığını FIFA 18 ile de devam ettiriyor.

Yayınlanma: 27.08.2017 - 20:01
Abone Ol google-news

Son yıllarda ülkemizde de oldukça çok satmaya başlayan FIFA serisi, neredeyse PES serisinin popülaritesine erişmiş durumda. Zira eskiden birçok PlayStation Cafe’de sadece PES oynanırken, şimdilerde ise PES’ten çok FIFA oynanıyor diyebiliriz.
Elbette FIFA’nın kısa sürede PES’in kitlesini ele geçirmesinde bazı önemli noktalar bulunmakta. Örneğin FIFA’ya birkaç sene önce gelen Türkçe metin desteği oyunun ülkemizde daha da popüler olmasını sağladı.


Oyunun yapımcısı konumundaki EA Sports, Türkiye Süper Ligi ile yaşanan lisans sorununu da hızlı bir şekilde çözmüştü. Hatırlanacağı üzere Yıldırım Demirören TFF’nin başına geçtiğinde, toplu bir lisans anlaşmasının yerine EA Sports’un tüm kulüplerle ayrı ayrı anlaşmasını istemiş fakat Kanadalı yapımcı bu isteğe yanaşmamıştı.
Nitekim lisans sorununun çözülmesinin akabinde TSL tekrardan FIFA serisine geri dönmüştü. Öyle görünüyor ki TSL önümüzdeki yıl da FIFA 18 ile boy göstermeye devam edecek. Zira FIFA 18 resmi Türkiye sayfasından yapılan açıklamada oyunda Türkçe metin desteği ve TSL’nin olacağı net bir şekilde ifade edildi.
PES 2018’de Türkiye’den sadece 3 takımın bulunacağını göz önüne aldığımızda, FIFA 18 daha makul bir seçim gibi görünüyor. Elbette yine de son tercih oyun severlerin olacaktır. Dip not olarak belirtelim, FIFA 18 29 Eylül’de satışa sunulacak.

Joker filmi geliyor, hem de Martin Scorsese’den!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler