Apple, akıllı gözlük pazarında iddialı

Zaman zaman Apple’a ait olduğu iddia edilen çizimler ve bazı patent başvuruları internette yayınlanıyor. Akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı saatleri bir kenara koyarsak, son yıllarda özellikle VR sanal gerçeklik gözlükleri ve artırılmış gerçeklik sistemleri üzerine ciddi çalışmalar var.

Yayınlanma: 04.09.2017 - 12:14
Abone Ol google-news

Analistler, firmanın oyuna dahil olması durumunda pastadan ciddi bir pay alacağını, tıpkı iPad tabletlerde elde ettiği gibi yine büyük bir başarı elde edeceğini düşünüyor.
CEO Tim Cook, daha evvel verdiği bir röportajında, artırılmış gerçeklik teknolojileri hakkında çok heyecanlı olduğunu dile getirmişti. Baktığımızda, başta Microsoft (Hololens) olmak üzere birçok firmanın bu konuda çalışmaları var.

Şu an elimizde pek örnek yok ve an itibarıyla üretim maliyetleri de çok yüksek, ama önümüzdeki birkaç yıl içinde AR teknolojilerinin büyük bir pazar halini alacağı, bu sektörde Apple’ın da başı çekenlerden olacağı söyleniyor. Örneğin analist Gene Muster, 2019 yılını iPhone satışlarında bir zirve olarak işaret etmiş, takip eden yıllarda AR akıllı gözlükle birlikte milyarlarca dolarlık ek gelirin elde edilebileceğinden söz etmişti.
Her ne kadar analistler yorumları, sızıntılar ve söylentiler olsa da şirketten resmi bir açıklamanın gelmediğini eklememiz gerekiyor.

Lenovo , Türkiye’de liderliğini sürdürüyor!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler