HTC’ye müşteri çıktı

HTC, satılığa mı çıkarıldı? Amerikalı teknoloji devi tarafından satın mı alınacak? İşte konu hakkındaki detaylar.

Yayınlanma: 10.09.2017 - 12:08
Abone Ol google-news

Teknoloji dünyası bomba gibi bir dedikodu ile çalkalanıyor. İddialara göre Google son yılların en büyük satın alımı için HTC ile temas halinde. Teknoloji ve yazılım dünyasının lider isimlerinden biri olan Google’ın Taylandlı teknoloji devi HTC’nin telefon bölümünü satın alacağı iddia edilmekte. Peki bu iddiaların doğruluk payı ne kadar?


Açıkçası HTC’nin son yıllarda büyük zararlar ettiği, bilinen bir gerçek. Taylandlı firma One M8 modelinden sonra satışa sunduğu hiç bir amiral gemisi modelinde istediği ivmeyi yakalayamadı. Oysaki One M8, gerek satış rakamları, gerekse de performansı ile HTC’yi zirveye taşımıştı. Fakat One M9 modeli ile işler tamamen değişti. One M9’de kullanılan SD 810 yonga setinin ısınma sorunları nedeniyle, HTC büyük zarar etti. Zaten M9’da yaşanan sorunlardan sonra bir daha firma kendini toparlayamadı. Bu zararın en önemli nedenlerinden bir diğeri ise, HTC’nin uyguladığı katı fiyat politikasıydı. Taylandlı firma durum ne kadar kötüye giderse gitsin, yüksek fiyat politikasından hiç bir zaman vazgeçemedi.
Tüm bu unsurlar bir araya geldiğinde ise ne yazık ki derin bir bataklık Taylandlı firmayı hızlı bir şekilde içine çekti.
HTC tarafından kısa süre önce yapılan bir açıklamada VR sektörünün daha fazla kar getirdiği ve bu sektöre yönelmek istekileri belirtilmişti. O yüzden Google’ın HTC’nin akıllı telefon bölümünü satın alacağı dedikoduları kulağa pek de saçma bir fikir gibi gelmiyor.

LA Noire VR’a geliyor!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon