İki milyon dolarlık Mercedes

Türkiye gelmesi durumunda vergisi yüzde 85 olması beklenen Mercedes-AMG Project ONE 67. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA)'da tanıtıldı.

Yayınlanma: 12.09.2017 - 23:27
Abone Ol google-news

Mercedes-AMG Project ON E modeli 2 milyon dolar. 275 adet üretilecek. 1.6 litre benzinli motor ve 4 elektrikli motorla 1000 beygir güce sahip. Bu otomobil Türkiye’ye gelirse en düşük ÖTV dilimine girecek. Bu otomobilin vergisi yüzde 85 civarında olacak.

Geleceğin otomobilleri fuarda görücüye çıktı

Dünyanın en büyük otomobil fuarlarından olan ve iki yılda bir yapılan 67. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA), kapılarını iki gün boyunca basın mensuplarına açtı. Almanya’nın Frankfurt kentinde 14-24 Eylül tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarın bu yılki ana teması “geleceği yaşayın” olarak belirlendi.

Fuarda klasik fosil yakıtlı modellerden çok ziyaretçiler geleceğin otomobilleri olarak görülen elektrikli otomobillerle yakından ilgilendi.

Geleceğin otomobillerinin çevre dostu olmasına özen gösteren üreticiler, elektronik ve çevre dostu yakıt tüketen araçların gelecekte piyasalarda daha da yaygın olacağını dikkate alarak, yeni modellerini fuarda ortaya koydular. Otomobil sektörüne teknoloji üreten şirketlerin de yer aldığı fuarda, Uzak Doğu ülkelerinin ağırlığı ciddi manada hissediliyor.

Öte yandan, fuara Alfa Romeo, Aston Martin, DS Automobiles, Fiat, Infiniti, Jeep, Mitsubishi, Peugeot, Rolls-Royce, Tesla ve Volvo’nun katılmaması büyük eksiklik olarak değerlendirildi. Fuarı bir milyonu yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Greenpeace böyle açılış yaptı

Greenpeace fuarda eylem yaparak otomobil endüstrisini değişim yapmaya çağırdı. ‘Petrolle geleceğimiz olamaz’ pankartları açan Greenpeace gönüllüleri otomobil üreticilerinin daha fazla çevre dostu araç üretmelerini istediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler