SUV sınıfında ezber bozacak

BMW X7 İPerformance’in 2018 modeli Frankfurt Motor Show’da boy gösterecek.

Yayınlanma: 13.09.2017 - 21:24
Abone Ol google-news

BMW, SUV klasmanında ülkesindeki en büyük rakibi Mercedes GLS‘nin karşısına üçüncü nesil X5‘in yanında daha büyük bir SUV çıkarmaya karar verdi ve önümüzdeki hafta tüm Dünya’da merakla beklenen Frankfurt Motor Fuarı’nda Concept Z4 roadster ile birlikte 6 kişilik ulta-lüks SUV’u 2018 X7 İPerformance‘yi tanıtacak ancak bu pahalı oyuncağın 2018‘in ikinci yarısında BMW showroomlarında yerini alması bekleniyor. Yeni X7 geleneksel benzinli ve dizel motorların yanı sıra ekstra benzinli-elektrikli olarak bildiğimiz hybrid motor seçenekleri ile gelecek.


BMW Group’un CEO’su Adrian van Hooydonk yeni X7 için “Keskin detayları ve kolay kullanımı sayesinde lüks ve sofistike bir his uyandırıyor” dedi.
Araç başlangıçta 3 farklı motor ile üretilecek. Aracın 4.4 litrelik 8 silindirli motoru 445 beygirlik güç üretecek ve 3.0 litrelik 6 silindirli motoru 335 beygir gücünde olacak. Aracın hybrid modelinin motoru ise 740e xDrive iPerformance’de kullanılan motorla aynı konfigürasyonda olacak. 2.0 litrelik dört silindirli benzinli motoru bir elektrik motoruyla kombine olarak çalışarak 255 beygir güç üretecek.
BMW, yeni X7 İPerformance ile marka lük kavramını yeniden tanımlayarak lüks otomobil segmentinde yerini güçlendirmek niyetinde ve şirket bu yeni canavarı ABD‘nin Güney Corolina eyaletindeki üretim tesislerinde üretmeyi planlıyor.
Aracın özelliklerine bakacak olursak; yeni X7 5020 mm uzunluğa, 2020 mm genişliğe ve 1800 mm yüksekliğe sahip ayrıca küçük kardeşi X5‘ göre 76 mm daha uzun dingil mesafesine sahip.
Büyütülmüş klasik ızgaraları, ön havalandırma delikleri, 23 inclik büyük jantları, alüminyum pencere kenarları, LED ışıklandırmaları, panoramik tavanı ve iyi düşünülmüş birçok ince detay ve heybeti ile yeni X7 lüks SUV sınıfında çıtayı bir hayli yükseltecek gibi duruyor.

NBA 2K18 basketbol severleri üzecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler