Otomobil üreticilerine büyük baskı yapıyor

Avrupa da yeni otomobillerin güvenliğini büyük ölçüde değerlendiren güvenlik örgütü Euro NCAP, Roadmap 2025 zaman çizelgesinde otomobil üreticilerine araçlarında sürüş emniyetini arttıran belirli otonom teknoloji seviyesi sunma hedefi koydu.

Yayınlanma: 20.09.2017 - 19:01
Abone Ol google-news

Roadmap 2025‘e göre markaların 2020‘ye kadar araçlarına sürücü izleme teknolojisi, otomatik acil durum direksiyon kontrolü ve otonom acil frenleme sistemi eklemeleri şart. Ayrıca, araçların 2025 yılına kadar araç iletişim sistemi teknolojisine sahip olması gerekiyor.


Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen “Otomatik sürüş güvenliğine katkısı büyük, insan hatalarını telafi  edebilirsek yollardaki birçok insanın yaşamını kurtarabiliriz. Biz otomobil üretenlere ve satın alanlara son derece gerçekçi olan testlerimizden çıkan sonuçları sunmaktan memnuniyet duyuyoruz ve üreticilere baskı yapmaya devam etmek zorundayız.” dedi.
2015 yılındaki Küresel NCAP rakamları, o yıl satın alınan 68 milyon yeni otomobilin yaklaşık çeyreği, Birleşmiş Milletler‘in güvenlik standartlarını karşılamada başarısız olduğunu gösteriyor. Bunun tecrübesiyle NCAP, 2020 yılına kadar tüm otomobil üreticilerinin BM standartlarını karşılamasını sağlamayı planlıyor.

Ve işte yeni Hellboy’dan ilk fotoğraf!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler