FIFA 18’de kaç adet takım yer alıyor?

Oyun dünyasının önemli isimlerinden biri olan Electronic Arts, futbol oyun pazarında yıkılması neredeyse imkansız bir hegemonya kurmuş durumda.

Yayınlanma: 23.09.2017 - 21:41
Abone Ol google-news

Zira bu saatten sonra FIFA serisini tahtından edebilecek bir yapımın gelmesi neredeyse imkansız diyebiliriz. Tabi bir de Konami tarafından geliştirilen PES serisi var. Bu seri ülkemizde popüler olsa da global pazarda FIFA’nın çok gerisinde bulunuyor. FIFA serisinin bu kadar fazla pazara hitap etmesinin en önemli nedeni ise yüzlerce lisanslı takıma sahip olması. Zira bu sene yayınlanacak olan FIFA 18 içerisinde 700’den fazla lisanslı takım bulunduracak.


Bilindiği üzere PES’in en büyük sorunlarından biri lisanslar. Keza Konami, lisanslara pek de önem veren bir firma değil. Zaten bunu her hali ile belli ediyor. Ülkemizde PES oyunları o kadar tutulmasına karşın, PES 2018’de sadece 3 Türk takımı bulunuyor. Türkiye ligini bir kenara alacak olursak, dünyanın en çok izlenen ligleri bile PES 2018’de lisanlı olarak yer almıyor.
Öte yandan FIFA 18’in lisans içeriğine baktığımızda ise Brezilya Ligi’nden Türkiye Ligi’ne kadar onlarca lisanslı lig bulunduğunu görüyoruz. Bu kapsamda FIFA 18PES 2018 rekabetinin söz konusu bile olmadığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır.
Bu arada dip not olarak belirtelim, FIFA 18 29 Eylül’de raflardaki yerini alacak.

The Evil Within 2 için 20 dakikalık oynanış videosu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler