Apple Watch 2 şoke etti

Apple Watch Series 2’nin aslında 4G destekli olarak tasarlandığı ortaya çıktı. İşte Detaylar!

Yayınlanma: 26.09.2017 - 21:42
Abone Ol google-news

Apple geçtiğimiz haftalarda çok konuşulan bir etkinlik gerçekleştirerek iPhone X‘u, iPhone 8 ailesini, 4K Apple TV‘yi ve Series 3 akıllı saatini tanıttı. 4G desteğine kavuşan yeni akıllı saat sayesinde, iPhone’a ihtiyaç duymaksızın telefon görüşmeleri yapılabiliyor, internete girilebiliyor.
Farklı pek çok özelliği de beraberinde getiren yeni saat, lansmanından kısa süre sonra Ifıxıt ekibinin eline geçti. Elekronik cihazları sökerek içerisindeki tüm parçaları inceleyen ekip, yeni akıllı saatte ilginç bir şey fark ettiler. Apple lansman ve sonrasında yaptığı açıklamalarda yeni saatte çok önemli değişiklikler yaptıklarını söylüyordu. Gelen 4G desteğine ve geliştirilmiş sensörlere rağmen saatin aynı boyutta kalmasından da  övünç duyarak bahsediyordu. Ifixit ekibinin yaptığı incelemede ise durum tam tersi çıktı.


Ekip, Series 3’ün 4G’li versiyonunun tüm parçalarını ayırdı. Parçalar Series 2’nin parçalarıyla karşılaştırıldığında ise 4G anteni dahil pek çok parçanın aslında aynı olduğu ortaya çıktı.
Bu durum sadece iletişim anteninde değil, yeri değişen basınç sensörü de, mikrofon ve arıza tespiti için kullanılan bölüm de dahil olmak üzere pek çok parçada geçerli. Aynı zamanda Series 3’ün pili bir önceki modele göre sadece %4 arttı.  Series 1 ile Series 2 arasındaki artış miktarı ise %32’ydi.
Series 3’ün iletişim anteni dahil olmak üzere değişmeyen parçaları bizlere, Apple’ın Series 2’yi aslında 4G destekleyecek şekilde tasarladığını gösteriyor. Firma, Series 1 ve Series 2 arasında yapığı değişim ile birlikte 4G ve e-sim için gereken tüm çalışmaları gerçekleştirmiş, ancak satış stratejisi nedeniyle beklemiş görünüyor. Series 3’ün sensör bazındaki ek gelişmeleri ise maliyeti arttırmayan, anakart tasarımda değişiklik gerektirmeyen olağan teknolojik ilerlemeler olarak görülüyor.

Gün batımında Apple Park! İşte Son Hali!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler