BlackBerry Motion fark yaratabilecek mi?

Bir zamanlar cep telefonu pazarının önemli isimlerinin başında gelen BlackBerry, şimdilerde ise var olma savaşı veriyor. Hatırlanacağı üzere Kanada kökenli şirket, akıllı telefon bölümünün fikri mülkiyet haklarını kısa süre önce Çinlilere satmıştı. Yani son birkaç yıldır çıkan BB logolu tüm akıllı telefonların aslında Çin malı olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

Yayınlanma: 11.10.2017 - 09:15
Abone Ol google-news

Genel olarak BlackBerry denildiğinde insanın aklında fiziksel klavyeli bir telefon canlanıyor. Firma son dönemde çıkardığı akıllı telefonlarında da bu fiziksel klavye imajını korumaya özen gösterdi. Fakat geçtiğimiz gün tanıtılan BlackBerry Motion ile fiziksel klavye imajı da ortadan kalkmış oldu. Aslında BlackBerry Motion, firmanın fiziksel klavyesiz ilk modeli değil. Zira BB daha önce de tamamen dokunmatik ekran odaklı telefonlar üretmişti. Fakat bu telefonlar daha çok Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlarda satışa sunulmuştu. BB Motion ise global olarak pazarlanacak bir model.


BlackBerry Motion gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen Snaprdagon 625 yonga setinden alıyor. Sistemini 4GB RAM ile destekleyen cihazın dahili depolama alanı ise 32GB. IP67 sertifikasıyla toza ve suya karşı dayanıklı bir tasarıma sahip olan modelin, ön tarafında 8MP, arka tarafında ise 12MP’lik bir kamera bulunuyor.
1080p çözünürlüğünde 5.5 inçlik IPS LCD ekranla gelecek olan telefon kutudan ilk çıktığında Android 7.1 ile çalışacak. Cihazın ilk olarak orta doğu ve Arabistan yarım adasında, sonra ise tüm dünyada satışa sunulması bekleniyor. BB Motion’un etiket fiyatı ise 460 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Xiaomi Redmi Note 5 işte böyle görünecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler