Essential Phone Oreo’ya geçecek

Essential Phone için Oreo betasının yakında yayınlanacağı açıklandı.

Yayınlanma: 11.10.2017 - 21:30
Abone Ol google-news

Android işletim sisteminin kurucu ortaklarından biri olan Andy Rubin, kısa süre önce Essential isimli şirket ile bir telefon üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Çok geçmeden Essential Phone (ya da PH-1 diye de geçiyor) ortaya çıktı. İnce çerçeveleri ile dikkatleri üzerine çeken telefon, çıkış takviminin hayli gecikmesinden ötürü sancılı bir pazarlama süreci geçirmişti.


Hali hazırda, hala global olarak satışa çıkarılamayan Essential Phone, şimdilik bölgesel bir cihaz görevi görüyor. Öte yandan telefonun 700 doları aşan fiyatı yüzünden satış rakamları bazında da pek başarılı olduğu söylenemez. Fakat yine de Essential grubu cihazdan ümidini kesmiş değil.
Geçtiğimiz gün kısa bir Reddit etkinliği düzenleyen grup, takipçilerinden gelen soruları yanıtladı. Essential grubu, telefon için Oreo işletim sisteminin ne zaman yayınlanacağına dair bilgiler de verdi. Yapılan açıklamaya göre, cihazın Oreo testleri başlamış durumda. Şimdilik yeni işletim sistemi üzerinde bir aksilik yok. Fakat teknik ekibin bu konuda son derece titiz olduğu ve ince eleyip sık dokuduğu belirtiliyor.
İyi haber ise Oreo’nun beta sürecinin yakında başlayacak olması. Yetkililer, Essential Phone için Oreo betasının önümüzdeki hafta başlayabileceğini belirtiyor. Bu beta sürecinde yeni işletim sisteminin tüm özelliklerinin kullanılabilir olacağını da söyleyelim.
Bu arada dip not olarak belirtelim. Hali hazırda Essential Phone ülkemizde satışa sunulmuş değil.

Yeni iPad Pro modeli Face ID kullanabilir


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler