Yandex Alice’i tanıttı!

Amazon Alexa ve Google Asistan’a rakip olarak çıkan sesli asistan Alice’in pek çok farklı özelliği bulunuyor.

Yayınlanma: 11.10.2017 - 21:33
Abone Ol google-news

Rusya arama motoru pazarının %60’ını elinde bulunduran Yandex, tam 20 yıllık bir geçmişe sahip. Ülkesinde pek çok farklı servis sunan ve bu servisleriyle pazarın hakimi olan firma, ülkemizde de geçtiğimiz yıllarda büyük bir atılım yapmıştı. Arama servisinin dışında Yandex.Haritalar gibi pek çok hizmetiyle ülkemizde kullanılmaya başlanmıştı.


Şirket bugün yaptığı lansman ile birlikte ilk yapay zekalı ürününü tanıttı. Farklı ürünlerinde yapay zekayı önceden kullanmaya başlayan marka, ilk kez bir ürününü tamamen yapay zeka üzerine konumlandırıyor.  Siri gibi hava durumu, haberler, haritalar ve daha pek çok bilgiyi verebilecek olan Alice, farklı platformlarda da olacak.
Yandex’in Makinelerin Öğrenmesinden Sorumlu Yöneticisi Misha Bilenko, Tech Crunch’a yaptığı açıklamada bir süredir sesli arama özellikleri üzerinde çalıştıklarını ve bu özelliği mükemmel noktaya getirmeye çalıştıklarını söyledi.
Bir kullanıcı ”Bugün hava Moskova’da nasıl?” sorusunu Alice’e sorduğunda ve sonrasında ”ve Peter’de durum ne?” dediğinde Alice durumu anlayacak. İlk önce Moskova’nın hava durumunu verecek. Sonrasındaysa S.t Petersburg’daki hava durumunu.
Şu an sadece Rusça bilen Alice, yakın zamanda farklı dil seçeneklerine de sahip olacak. Asistana sesini ise 42 yaşındaki oyuncu Tatyana Shitova verecek.
Yandex Alice şu an kullanılabilir durumda. Alice’i kullanabilmek için Yandex Arama uygulamasını Android veya iOS’te indirmeniz yeterli. Ayrıca, Alice’in beta versiyonu Windows için de yayınlanmış durumda. Aşağıdaki linklerden ilgili sayfalara ulaşabilirsiniz.

Playstation’da %60 İndirim Başladı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler