OnePlus’a ciddi suçlama!

OnePlus hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Yayınlanma: 11.10.2017 - 21:35
Abone Ol google-news

Özellikle son birkaç yıldır Çinli üreticilerin hızla daha fazla müşteriye ulaştığını söylemek yanlış olmayacaktır. Huawei, Oppo ve Vivo gibi firmaların yanı sıra, Xiaomi, ZTE ve OnePlus gibi üreticiler de pazarda hatırı sayılır bir kitleye erişmiş durumda.


Bu üreticilerin ortak paydası ise agresif bir fiyat politikasına sahip olmaları. Yani Samsung, LG, Sony ve HTC gibi katı fiyat politikası benimsemiş olan firmalarla aynı kalitedeki telefonları çok daha ucuza satabiliyorlar. Bu durumda ister istemez kullanıcıların da dikkatini çekiyorlar.
Bu işi en iyi başaran firmalardan birisi de hiç şüphesiz OnePlus. Çinli üretici sektöre gireli 4 -5 yıllık bir süre geçmiş olmasına karşın şimdiden önemli bir marka değerine ulaşmış durumda.
Fakat geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bazı raporlar, OnePlus’ın 5 yılda inşa ettiği bu marka değerini yerle bir edebilir.
Güvenlik araştırmacısı Christopher Moore tarafından yayınlanan bir rapora göre, Çinli üretici bazı OnePlus2 ile kullanıcı bilgilerine izinsiz bir şekilde erişim imkanı sağlamış. Üstelik kullanıcıların verilerinin OnePlus’a ait olan open.oneplus.net alanına yönlendirildiği de iddia ediliyor.
Moore’ın raporuna göre, Çinli üretici kullanıcıların, telefon numaraları, MAC aderesleri, mobil ağ isimleri, IMSI örnekleri, IMPEI bilgileri, seri numarası, kablosuz ağ bilgileri gibi birçok bilgiyi kopyalayıp, kendi sunucularına kayıt ediyor.
Konu hakkında Çinli üreticiden henüz bir açıklama gelmiş değil. Fakat bu olayın fazlaca ses getireceği de inkar edilemez bir gerçek.

Katar ve Türkiye Siber Güvenlik Alanında Anlaştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler