Apple’a 440 milyon dolarlık para cezası

Apple, VirnetX’e ait olan patentleri İOS uygulamaları ve Face Time dahilinde yasadışı olarak kullandığından dolayı 440 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 21:33
Abone Ol google-news

Teknoloji dünyasının önde gelen firmalarından biri olan Apple, son zamanlarda yargı sorunlarıyla oldukça fazla meşgul olmuşa benziyor. VirnetX ile uzun zamandır süren hukuk mücadelesinde 440 milyon dolar gibi rekor bir ceza ödemesine karar verildi. İki şirket  2010 yılında güvenli haberleşme protokolleri üzerinden gerçekleşen patentlerin ihlal edilmesi durumundan dolayı mahkeme sürecine başlamıştı.


İletişim güvenliği konusunda çok sayıda patente sahip olan Virnetx, kendilerinin sahip olduğu patentleri ürün ve yazılımlarında kullandığı gerekçesiyle Apple tarafını suçlamıştı. Apple ise uzun süre bu iddia durumunun haksız olduğunu söylemiş ve uzun bir yargı süreci başlamıştı. Tüm bu süreç ise yakın zamanda Apple tarafının cezaya çarptırılmasıyla son bulmuş oldu.
VirnetX tarafından yapılan açıklamada, mahkeme tarafından verilen hüküm açıklığa kavuşturuldu. Sonuca göre 41.3 milyon dolar tutarında “kasıtlı ihlal” cezası ve 2016 yılında son bulan  302.4 milyon dolarlık ceza ile beraber  toplamda ödenecek miktar 439.7 milyon dolar olarak belirlendi. Bunların yanında VirnetX şirketinin avukatlık ücretleri, faiz belirlenmesi ve diğer ücretlerle birlikte toplu bir para almasına karar verildi. Apple ise verilen bu karara karşı itiraz edeceğini açıkladı. Bilindiği üzere VirnetX şirketi 2010 yılında karara bağlanan Microsoft ile patent ihlali davasında 200 milyon dolar gibi bir rakamı kasasına koyarak ayrılmıştı.

Airbus’tan Bölgesel Yolcu Uçağı Atağı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler