Half-Life 2’nin efsane seslendirme aktörü yaşamını yitirdi

Half-Life 3’ü göremeden, ciddi hastalığı sebebiyle hayata gözlerini yumdu.

Yayınlanma: 27.10.2017 - 18:41
Abone Ol google-news

Amerikalı ödüllü aktör ve seslendirme sanatçısı Robert Guillaume, prostat kanseri sebebiyle geçtiğimiz günlerde 89 yaşında hayata veda etti. Guillaume, özellikle Disney’in The Lion King (Aslan Kral) animasyonunda yaptığı seslendirme ve popüler sitcom Soap’da canlandırdığı Benson DuBois karakteriyle tanınıyordu. Hatta Soap’taki bu rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu kategorisinde Emmy Ödülü’nü kucaklamıştı. Video oyun severler için Guillaume’nin yeri çok başka ve özel. Sanatçı, Half-Life 2 ve devam bölümlerinde (Episodes) Eli Vance’e sesiyle hayat vermiş ve büyük beğeni toplamıştı. Ne yazık ki ömrü yeni bir Half-Life oyununu görmeye yetmedi.


Sanatçının ölümü üzerine çalışma arkadaşları ve hayranları Facebook ve Twitter üzerinden taziyelerini bildirdi, kimileri de anılarını, bazı yaşanmışlıkları dile getirdi. Bu isimler arasında Half-Life, Half-Life 2, Portal ve Left 4 Dead gibi oyunların yazarı Marc Laidlaw da var.
Laidlaw, Twitter hesabında şöyle bir mesaj paylaştı:
Eli Vance karakteri için bir seslendirme sanatçısı aradığımızda, “Robert Guillaume gibi birini bulmalıyız” diye konuşuyorduk.
Bu işlere bakan ekibimiz ise, “Peki niye Robert Guillaume’nin kendisi olmasın ki?” demişti.
Sonrasında ekibe dahil oldu ve oldukça güzel işlere imza attı.

TRJet’ten İptal İddialarına Resmi Cevap!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler