Hawking tekrar uyardı: Yapay zeka insanları ortadan kaldıracak

Teknolojideki hızlı gelişimle özellikle yapay zeka konusunda sıklıkla uyarılarda bulunan biliminsanı Stephen Hawking, "Teknoloji bir noktada insanlardan daha üstün bir noktaya gelecek ve insanları ortadan kaldıracak" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 05.11.2017 - 19:47
Abone Ol google-news

Saygın bilim-teknoloji dergisi Wired'a konuşan Hawking, "Robot ve bilgisayarların çok gelişmesi bir noktadan sonra insanlığı tehdit eden bir noktaya gelecek. Eğer insanlar bilgisayar virüsü tasarlarsa yapay zeka bunu geliştirerek, ortadan kaldırabilir" dedi.

Hawking, "Makineler bir süre sonra insanlardan daha aktif olacak ve Dünya'yı yönetebilecek bir konuma gelecek. İnsanlık acilen koloni yapabileceği bir gezegen bulmalı ve buralara yerleşmeli. Çünkü artık geri dönülemez bir noktaya geldik. Küresel nüfus alarm vererek artıyor ve Dünya'mız çok küçük. Artık kendimize zarar verme raddesine geldi" ifadesini kullandı.

Elon Musk da uyarmıştı

Benzer iddia geçtiğimi aylarda Tesla ve Space X'in CEO'su Elon Musk'tan gelmişti.

Bu açıklamanın ardından Teknoloji dünyasının yakından tanıdığı iki isim Elon Musk ve Mark Zuckerberg Twitter'dan yapay zeka konusunda ilginç bir tartışmaya start vermişti.

Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yapay zekadaki gelişmelerden endişe duyduğunu ifade etmişti.

Musk aynı açıklamasında, ABD'de yapay zekayı belirli sınırlar içerisinde tutacak kanunlar çıkarılması gerektiğinin altını çizmiş, bunun yapılmamasının insan medeniyetinin geleceği için önemli bir risk taşıdığını söylemişti.

BM'ye çağrıda bulunulmuştu

Tesla'nın kurucusu Musk ve Google'ın DeepMind'in kurucusu Mustafa Süleyman, Ağustos ayında özerk silahların yasaklanması için 26 ülkeden 116 uzman grup lideri ile BM'ye mektup öldürme yeteneği olan robotların geliştirilmesinin ve kullanılmasının yasaklanmasını talep etti.

Sophia'ya vatandaşlık verilmişti

Suudi Arabistan, Hong Kong merkezli insansı robotlar üreten Hanson Robotics şirketi tarafından geliştirilmiş Sophia isimli robota atandaşlık hakkı vermişti. Sophia kişileri seslerinden tanıyabiliyor ve onlarla konuşabiliyor. Sophia yanında kendisine refakat eden biri olmadan sokağa çıkıp gezebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler