Elektrikli araç üretmek için anlaşma imzaladı

Ford, Çinli otomobil üreticisi Zotye Auto ile ortak olarak elektrikli araç üretmek adına 765 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı.

Yayınlanma: 09.11.2017 - 20:54
Abone Ol google-news

Ford, Çinli otomobil üretim firması Zotye Auto ile 765 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzaladı. Yapılan bu anlaşmaya göre iki şirket ortaklaşa elektrikli otomobil üretmeye başlayacak. Yüzde 50-50 ortaklık seviyesiyle üretim yapacak olan Zotye Ford Automobile Co. Ltd. şirketi, ilk hedefini Çin’in Zhejiang eyaleti dahilinde üretim tesisi kurmak olarak belirledi.


 Yeni bir alt marka kurulacak
Dünyanın en büyük otomobil pazarı halinde olan Çin, bu konuda birçok firmanın iştahını kabartıyor. İki firmanın üreteceği otomobil yeni bir Çin markası ile pazardaki yerini alacak.  Bilindiği gibi Zotye halihazırda Çin’de yerel teşvikler ile 9.000 doların altında satılan iki koltuklu E200 de dahil olmak üzere kendi elektrikli araçlarını kullanıcıya ulaştırıyor. Zotye, bu sene Çin’de 22.500‘den fazla kompakt elektrikli araç satışına ulaşmış durumda.
Zotye Ford ortaklığının küçük otmobiller üzerine hareket etmesi bekleniyor. Çin sınırlarındaki tamamen elektrikli ve hybrit araçların satışı, 2015 yılı süresince yüzde 50 artış göstererek 336.000 araca ulaşmış bulunuyor. Bu oran küresel talep tarafında yüzde 40 gibi bir rakama karşılık geliyor. Ford, Çin dahilinde hibrit ve elektrikli otomobil piyasasının 2025 yılına kadar yıl bazında 6 milyon satış rakamına ulaşmasını bekliyor.

Nokia 2 daha fazla ülkede satışa çıkıyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler